Dvojice Mel Greig a Michael Christian z australského rádia 2DayFM zavolala do britské nemocnice krále Edvarda VII., ve které s nevolnostmi ležela vévodkyně Kate. Moderátorka se s britským akcentem vydávala za královnu Alžbětu II a ptala se na stav své „snachy“. Jacintha, která byla v tu dobu na ústředně nerozpoznala, že nejde o britskou panovnici a telefon přepojila dál.

Sestra měla dvě děti

O tři dny později bylo její tělo nalezeno v domě jen tři bloky od nemocnice. Přivolaní záchranáři jí už nedokázali pomoci. Policie ještě vyšetřování neuzavřela, ale vyšetřuje smrt ženy jako sebevraždu. „Byla to úžasná kolegyně, pracovitá sestra a personál zde jí měl rád,“ řekla jedna ze spolupracovnic sestry. Jacintha měla přitom dvě děti.

Moderátoři se zhroutili

Australské rádio se už za žertovný telefonát se smrtícím následkem omluvilo. Oba moderátoři se zhroutili. O tom, že jde o skandál mezinárodních rozměrů, svědčí i fakt, že ho australská ministryně zahraničí Julia Gillard označila za „hrozivě nešťastný.“ Kate s princem Williamem prohlásili, že jsou smrtí sestry „hluboce zarmouceni.“

Fotogalerie
9 fotografií