Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pohřeb sestry, která se oběsila kvůli vtipálkům z rádia: Její rakev převezli do Indie

Autor: ČTK, ljš - 
17. prosince 2012
11:30

Obrovská bolest a proudy slz provázely pohřeb ošetřovatelky Jacinthy Saldanha (†46). Oběť hloupého žertu moderátorů australského rádia provázely na její poslední cestě tisíce poutníků.

Příbuzní, přátelé a známí se dnes shromáždili v malém indickém pobřežním městě Širva na pohřeb zdravotní sestry Jacinthy Saldanha, která se oběsila po fingovaném telefonátu australských rozhlasových moderátorů, kteří v londýnské nemocnici zjišťovali stav hospitalizované těhotné vévodkyně Kate.

Vdovec Benedict Barboza, 16letý syn Junal a 14letá dcera Lisha v neděli doprovázeli rakev s tělem zemřelé při leteckém transportu z Británie do Indie. Pohřeb se koná v jihozápadním státě Karnátaka v Širvě, odkud pochází Barboza.

Katolický pohřeb

Do místního katolického kostela se dnes k poslednímu rozloučení, které bylo naplánováno na 16:00 místního času (11:30 našeho), sjely tisíce lidí. Po obřadu následuje uložení těla zdravotní sestry do hrobu s prostým černo-bílým křížkem, na němž je napsáno jméno zesnulé a její datum narození a úmrtí. Hrob se nachází na hřbitově přiléhajícím ke kostelu. Mše za sestru se konala v sobotu ve Westminsterské katedrále v Londýně.

Saldanhaová, která se podle indických médií narodila ve městě Mangalúru nedaleko Širvy, odešla před 12 lety s manželem a dětmi do Británie. V Širvě ale měla stále hodně přátel a místní lidépřišli rodinu podpořit. Mnozí zdejší rodáci totiž podobně jako Saldanha a Barboza opouštějí tuto oblast a odjíždějí za prací do Británie či zemí Perského zálivu, kde si vydělávají jako zdravotní sestry, technici či v jiných oborech, přičemž většinu mzdy posílají zpátky domů.

Mše se konala i v Londýně

Jacinthini britští přátelé se s ní přišli rozloučit již v sobotu do westminsterské katedrály v Londýně.  V pátek uspořádala tryznu nemocnice krále Edvarda VII., kde žena pracovala.

"Cítím se, jako by byla vyrvána část mého těla," prohlásil vdovec Benedict Barboza, který se Jacinthou žil 19 let. "Tvá ztráta je velmi bolestivá, nikdo již toto místo v mém životě nemůže zaplnit. Miluji tě a navždy tě postrádám," dodal.

S emotivním projevem vystoupily i její děti. "Milujeme tě, maminko, odpočívej v pokoji a dohlížej na nás, prosím, dokud se v nebi opět neshledáme," řekla 14letá Lisha.

Saldanha spáchala sebevraždu poté, co ženu, která se jí představila jako britská královna, přepojila k ošetřovatelce Kate. Dvojice moderátorů australské stanice 2Day FM se v telefonu vydávala za královnu Alžbětu II. a prince Charlese.

mumla ( 17. prosince 2012 22:30 )

No vždyť to píšu, že to byla nezodpovědná hysterka. Takhle ublížit svým dětem kvůli kravině.

dfghjk ( 17. prosince 2012 12:33 )

Krmit nás srdceryvnými slátaninami jde Blesku dobře, ono to taky nic nestojí a bulvár má v této činnosti obrovskou praxi. S faktickou stránkou věci už je to ale horší, v nadpisu mají, že dotyčná byla ošetřovatelkou Kate zatímco v článku stojí, že dotyčná přepojila na ošetřovatelku telefon. Nejsi Šmuclo zamilovaná? Semtam na ty svoje pisálky dohlédni!

mumla ( 17. prosince 2012 11:58 )

No, dobrý, a Vám v práci nikdy nikdo nic nevyčetl? A taky se věšíte?

mumla ( 17. prosince 2012 11:57 )

Ježiš, dejte už s tou hysterkou pokoj! Měla děti, tak vůbec nechápu, že kvůli takový kravině jim způsobila takovou bolest. Normální slaboch největšího kalibru! Přepojit hovor někam, kde stejně prd prozradili, a dělat z toho takový drama? Ta ženská musela být hodně na hlavu.

rubenska ( 17. prosince 2012 11:49 )

stejně nevěřím, že by ji v práci nadřízení nic nevyčetli. Ale je fakt, že to spustili moderátoři...

Zobrazit celou diskusi