Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezidentský kandidát v průšvihu? Zemanovci uváděli falešné sponzory

Autor: shp - 
23. listopadu 2012
08:51

Údajní sponzoři Zemanovců, kteří měli stranu obdarovat v roce 2010, nevědí, že by jí peníze zaslali. Kryje tým Miloše Zemana tajného mecenáše, který nechce nebo nesmí být viděn na veřejnosti?

List MF DNES zjistil, že řada sponzorů Strany práv občanů – Zemanovců jí peníze nikdy nevěnovala. „Já jsem evidovaný jako dárce? Jak je to možný? To mě překvapuje. Já jsem nic takového nedělal. To máte možná nějakou falešnou informaci. Na tohle já nemám peníze. To jste se asi spletli, ne?,“ řekl deníku důchodce František Cecava (73), jehož jméno v oficiální zprávě SPOZ z roku 2010 také figuruje.

Zeman: O ničem nevím

List kontroloval účetnictví strany tak, že dárce namátkově obtelefonoval nebo navštěvoval a ptal se jich, jestli souhlasí údaje z finanční zprávy. „Cože? Jestli jsem dala straně SPOZ 50 tisíc? To bude nějaká mýlka. To teda opravdu nevím. Kde já bych zvala 50 tisíc? Jsem ráda, že jsem ráda. Jsem v šoku. Nedokážu si to vysvětlit. Nic jsem jim nedala,“ reagovala podobně Alena Sýkorová. Sám Zeman se přitom na tuto finanční zprávu odvolává, že dokazuje, že jeho prezidentská kampaň bude transparentní. Na zjištění listu reagoval krátce: „Nejsem pokladníkem SPOZ, a proto nevím, kteří dárci této straně věnovali či nevěnovali sponzorský dar.“

hlinsko ( 23. listopadu 2012 15:24 )

To tak jednoduché nebude - myslím že by potom studenti protestovali podobně jako v Českých Budějovicích proti komunistické radní Ještě by mě zajímalo, když Klaus posílal z těch svých špinavých fondů,které má v zahraničí, Zemanovi na prezidenstskou kampaň - jestli mu to řekl asi takto: "No, Milošku, tak já ti těch 10mil dám ale slib mi opravdu, ale opravdu, že mě dáš milost, když mě některý z těch nesvéprávných soudců nechá zavřít. Milošku, já jsem tě také nenechal zavřít, takže se na tebe mohu jako na kamaráda z prognosťáku spolehnout - ale Milošku, stejně ty komunisti byli úžasný, díky nim jsme to dotáhly až na hrad ty jako levice a já jako pravice. Kdyby jich nebylo, tak bych seděl u okýnka v nějaké bance."

kritizator ( 23. listopadu 2012 12:46 )

by se začala tahat špína konečně i na našeho hodného, skvělého neposkvrněného moraváka Zemana?

doktorka6 ( 23. listopadu 2012 12:35 )

fortin-tady se jen divím, že Vás baví řešit minulost.Pokud bych si měla na něco vsadit, tak já vsázím na to:-lidé nebudou nadále ovce, které se nechají strachem manipulovat. Zvednou konečně svoje hlavy a začnou naslouchat tomu co nás z toho může dostat.Věřím pevně v to, že většina lidí v tomto státě je slušných a pracovitých lidí, kteří nechtějí předat dalším generacím naši ZEM jako dobré místo k životu. Nesouhlasím s tím, aby naši představitelé zadlužovali stát, nesouhlasím aby kradli, nesouhlasím aby tekly miliardy do kanálu. Tak asi tak, všichni máme na výběr, ne že ne www.pozitivnievoluce.cz Mějte prima nejen dnešní den.

malejavelkej ( 23. listopadu 2012 12:20 )

To je možný, ale za ty roky totáče a teď toho bordelu toho mám tak akorát dost. Dřív se muselo jít povinně volit, jinak se zavíralo. Teď aspoň nemusím. Nebudu volit jako ovce někoho, koho si sami vybrali a nás jen zneužijí. Třeba takovýho Zemana s věčným cintem v koutku. Fakt repre.

jikar ( 23. listopadu 2012 12:20 )

Zase fraška...vše směřuje k tomu, že ve finále "Česko hledá Superstar - prezidenta" zůstane profesionální úředník bez názoru a profesionální potomek bez čehokoliv.

Zobrazit celou diskusi