Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Jaroslava Heldáka (†56) spadl most: Před smrtí přestavil rodině dům

Autor: shp, Nový Čas - 
6. listopadu 2012
07:35

Byl to vzorný manžel a milující otec dvou dcer. V pátek se stal však jednou ze čtyř obětí mostu smrti. Jaroslav Heldák (†56) zemřel po převozu do nemocnice.

Na místě výstavby betonového dálničního mostu u obce Kurimany utrpěl při jeho zřícení Jaroslav velmi vážná zranění. Záchranáři ho ihned transportovali do nemocnice, při cestě však svým zraněním podlehl.

Před smrtí zaopatřil rodinu

S manželkou a dvěma dcerami se Jaroslav nedávno přestěhoval do rodinného domu. Ten však potřeboval opravit, a tak na něm dělník usilovně pracoval. Svou rodinu tak stihl před smrtí zaopatřit důstojným bydlením. Sousedé na něj vzpomínají jako na dobrého a velmi ochotného člověka. O jeho smrti se dozvěděli z televize.

Manželka smrt potvrdila

„Dcera mi poslala esemesku, podívej se na televizi, zřítil se most. Hned jsem volala jeho manželce,“ říká bývalá Heldákova sousedka. Manželka Ľudmila jí v telefonním rozhovoru hrozné obavy potvrdila. „Když mi řekla, že je Jaro mrtvý, skoro jsem omdlela,“ rekapituluje těžké páteční chvíle sousedka. Po Jaroslavovi pláče steskem nejen jeho manželka, ale i dcery vysokoškolačky (20 a 22).

kinki ( 6. listopadu 2012 10:28 )

reflex aj to je tragedia co pises, ale uvedom si,ze tato je v niecom ina. Koli honbe za peniazmi prisli o zivot ludia ktori boli v praci. Je to svinstvo, ked peniaze maju vacsiu cenu ako ludsky zivot.

Zobrazit celou diskusi