Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manželka Jána (†41), kterého zabil most smrti: Tušila jsem, že se ten den něco stane

Autor: shp, Nový Čas - 
5. listopadu 2012
19:04

Ján Chovan (†47) byl za práci na výstavbě dálničního mostu rád. Ze slovenské obce Kurimany to měl blízko domů, ke své rodině. Při zřícení mostu utrpěl vážná zranění, se kterými bojoval ještě v nemocnici. Zachránit se ho ale nepodařilo.

Ján měl bohaté zkušenosti se stavebními pracemi z Německa a Polska. Smrt si ho ale našla na rodném Slovensku, kdy pomáhal s výstavbou dálničního mostu D1 Jánovce – Jablonov u obce Kurimany. Muž byl s vážními zraněními po pádu mostu převezen do nemocnice, tak jim ale podlehl.

Byl šťastný, z práce byl brzo doma

„Teď byl šťastný, protože byl každý večer doma,“ říká s pláčem Jánova manželka Mária. Hrozně jí chybí, žena nedokáže odtrhnout oči od jeho fotografie. Uplakaná přiznala, že v pátek, kdy se neštěstí stalo, měla odpoledne velmi špatný pocit. Jako by tušila, že se něco zlého stane. Nejvíc ji teď mrzí, že ji zatím nikdo ze stavebních firem nekontaktoval.

Pro syny byl vzorem

„O tragédii nám dal vědět otcův bratr. Byla to náhoda, že jsme se to dozvěděli. Otec nám bude velmi chybět. Vzpomínáme na něj každou hodinu a každou minutu,“ prohlásil Jánův syn Lukáš (25). Dělník měl několik synů, kteří ho považovali za svůj velký vzor. Teď se budou muset postarat o svou zdrcenou maminku.

aanitaa ( 6. listopadu 2012 08:14 )

je to hruza, rodine uprimnou soustrast

DBBS ( 5. listopadu 2012 20:44 )

Nejhorší je, že ty kurvy který za to reálně můžou se z toho jako obvykle vykroutěj. Nechtěl jsem to říkat,ale v tomhle případě by mělo platit oko za oko, smrt za smrt a ty ***i od Krýsla a ostatní by měli dostat provaz !!!

Zobrazit celou diskusi