Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Metanoloví bossové u sebe měli při zatčení miliony korun

Autor: shp, ČTK - 
31. října 2012
22:41

Metanoloví bossové, členové skupiny zadržené minulý týden kvůli prodeji nelegálního alkoholu u sebe měli miliony korun v hotovosti. Řekl to šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Policisté zadrželi ve čtvrtek 25. října na Ostravsku a Zlínsku osm lidí, čtyři z nich pak obvinili z krácení daní, kterým prý státu způsobili škodu asi 200 milionů korun. Policie podle Šlachty zajišťuje majetek zadržených a už při zatýkání u nich detektivové našli obrovské částky peněz. „Byly zajištěny milionové částky v hotovosti,“ řekl rádiu Impuls šéf detektivů. Zadržení prý měli peníze v taškách i po kapsách.

560 tisíc zabaveného nelegálního lihu

Detektivové minulý týden provedli 22 domovních prohlídek, většinou na Zlínsku, ale i v Ostravě či severních Čechách. V JZD Kouty ve Valašském Meziříčí, jehož vlastníkem je jeden z obviněných, nalezli 560.000 litrů nelegálního 96procentního lihu. Kromě hledaného jednatele firmy Verdana Roberta Sedlaříka poté skončil v cele také podnikatel Radek Březina, jeho bratr Tomáš a Tomáš Pantlík, který pracoval pro Radka Březinu.

Hrozí jim až 10 let vězení

Policisté trojici obvinili z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby, Pantlíka z pomoci k tomuto činu. Soud je o víkendu poslal do vazby. Všem hrozí pět až deset let vězení. Radek Březina stojí podle médií také za Likérkou Drak. V lihovinách s její etiketou byly ve zlínském skladu její distribuční firmy Verdana dříve nalezeny lihoviny s 50 procenty jedovatého metylalkoholu.

hlinsko ( 1. listopadu 2012 08:59 )

My se tady vyvraždíme sami a nepotřebujeme k tomu ani hurikán Sandy. Nám stačí pár chamtivých kapitalistů, které porodila Klausova politika "zhasnutých světel", "nerozeznatelnosti špinavých peněz", "ještě více Kožených"... Po 20 letech začali plodit stromy, které zasadil tento pseudoekonom se specializací na globální oteplování. Ovoce z těchto Klausových stromů je otrávené a jediná cesta je stromy vykácet,včetně té jeho rodné strany ODS. Tato strana se svými pseudozákony, vygenerovala největší zločince v novodobé histori České republiky. Komunisti také kradli, ale to se nedá s touto chátrou srovnat. Komunisté sice sebrali původním majitelům fabriky, ale dále je rozvíjeli. Grázlové vzniklé z kupónové privatizace (tzv. fondy) firmy rozkulačili a vykradli a na místech kde dřív stálo např. ČKD, které produkovalo 3000 lokomotiv ročně ( Německý Siemens jich dělal jen desítky) a vozilo do Čech peníze, tak postavili Sazka Arénu, která ke své existenci ještě potřebuje dotace a tudíž její provoz okrádá nás všechny, zatímco STbák Hušák si koupil v Majorce pomalu celý ostrov. Jak je možné, že tohle hovado také už dávno nesedí a nesebrali mu veškeré jeho majetky???

maruch ( 1. listopadu 2012 07:07 )

Jak deset let vezení.Za vraždu třiceti lidí snad vyjmečné tresty.Ty naše zákony to je akorát k smíchu.

bome ( 1. listopadu 2012 00:49 )

Takze dane, to bylo jasne od zacatku umele vyrobena kauza s metylem mela jen zlikvidovat nekoho na koho nemohli nekolik let, bohuzel pri tom scenari muselo umnrit nekolik lidi, cesko je prolezle lzi korupci a falesnou kauzou metanol o Parkanove ani carka a o dalsich vysetrovanich nasich cinitelu, dali lidem kauzu metyl a v klidu se vse ututla, jak je to jednoduche asi jako si strhnout dva mrakodrapy uprostred mesta a pak tam rok co rok drzet tryznu a cinkat za kazdeho mrtveho...

Zobrazit celou diskusi