Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Česko zasypal sníh: Stály dálnice i železnice

Autor: Jana Ulrichová - 
27. října 2012
22:33

Zima udeřila o týdny dřív, než obvykle. První sníh pokryl většinu Česka. Popadané stromy zatarasily deset tratí. Řidičům se jelo nejhůř na severu a východě Čech a na Vysočině.

Už v ráno stála dálnice D8 ve směru do Německa. I když se ji kolem 10. hodiny podařilo protáhnout, kolem poledne už byla opět uzavřená. „Obě uzavírky způsobily nehody aut a autobusů na německé straně. Dopravu odkláníme po objízdných trasách,“ uvedla policejní mluvčí Jana Matonohová. Problémy ale nastaly i na objížďkách. „Na Teplicku uvízly v kopci kamiony na letních gumách,“ dodala. Kamiony stály také v kopcích u Harrachova.

Srážka

Sedm lidí se zranilo při odpolední srážce tří aut na zasněžené silnici u Blažejovic na Prachaticku. Dva lidé se zranili těžce. Stromy popadané pod tíhou mokrého sněhu navíc komplikovaly dopravu na železnici. Vlaky stály na deseti tratích. Nejvážnější situace byla v úseku Kralupy nad Vltavou - Nelahozeves, kde do stromu, který shodil trakční vedení, narazil rychlík. Provoz na trati z Prahy do Děčína byl kvůli tomu přerušen v obou směrech.

gevi ( 28. října 2012 11:29 )

Když si dá vláda menší platy, řekněme o polovinu, vynese to necelých osm a půl milionu ročně. Za to se moc silnic nenaudržuje. A víte jak by všude řvali naši řidiči, kdyby byly "obrovské pokuty"? Hned by šli volit KSČM natruc vládě, která by ty pokuty zavedla.

teufel ( 28. října 2012 10:42 )

Češi jsou v průměru jedni z nejhorších řidičů v Evropě,dělá to jejich neskutečná nedisciplinovanost.

sores ( 28. října 2012 09:19 )

 Pořád stejný problém jako každý rok. Nejsou prachy na odklízení sněhu a posypu a řidiči dobytkové jezdí na letních gumách. V Česku neřešitelné!!! Proč to funguje v Německu, Rakousku a jiné??? Ať si vláda dá menší platy a investuje je na údržbu silnic. Dát obrovské pokuty za letní gumy v zimě a začne se to hýbat k lepšímu.Jak jednoduché ale v Česku neřešitelné.

Zobrazit celou diskusi