Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policejni čistky v utajených skladech: Našli půl milionu litrů podezřelého alkoholu!

Video se připravuje ...
Autor: sč, oj, ČTK - 
26. října 2012
20:34

Zatýkání obchodníků se smrtícím metanolem včera provázely policejní čistky v tajných skladech v Ostravě, na Zlínsku a ve Valašském Meziříčí. V posledním jmenovaném našli kriminalisté podle informací TV Nova více než půl milionu litrů podezřelého alkoholu. Pokud by se dostal na český trh a testy prokáží, že obsahoval jed, množství by stačilo na vyvraždění celé republiky.

Kriminalisté zadrželi ve čtvrtek na Ostravsku a Zlínsku osm lidí kvůli metanolové kauze. Mezi zadrženými byl i podnikatel Radek Březina a jednatel firmy Verdana Robert Sedlařík. Policisté zatím obvinění nevznesli a nechtějí ani upřesnit, z čeho zadržené lidi podezírají.

K totožnosti šesti zadržených se policie nebude vyjadřovat, Zatloukalová pouze potvrdila čtvrteční informaci, že policie zatkla dále také dosud hledaného Sedlaříka a Březinu. "Nebudeme ani upřesňovat, na kterých konkrétních místech v Čechách a na Moravě zasahujeme," dodala mluvčí. Podrobnosti sdělí policisté zabývající se organizovaným zločinem v pondělí.

Kriminalisté ve čtvrtek zasahovali také v Hotelu Lázně Kostelec u Zlína, který patří Březinovi. Podle státního zástupce Romana Kafky, který má na starost vyšetřování metylalkoholové aféry, se zásah sice kauzy týkal, ale "primárně jiné trestné činnosti". Podle informací ČTK by to mohlo být obchodování s nelegálním alkoholem.

Majitelem Lázní Kostelec je společnost Zlínsat, ve které má Březina čtvrtinový podíl. Ve firmě Morávia-Chem a ani v Likérce Drak naproti tomu podle údajů v obchodním rejstříku nefiguruje. Jeho otec Vladimír Březina, který je jednatelem i spolumajitelem firmy Zlínsat, už dříve v tisku odmítl, že by jeho syn za zmíněnými firmami stál. Prý se zabývá výkupem a zpracováním olejů.

tochadda ( 27. října 2012 10:46 )

Je to o nenažranosti, jim nestačilo,že neodvádějí daně za etanol,a miliony se jim sypou, ještě museli ředit metylem, aby rychlejc zbohatli...typická blbost zdejších rádobypodnikatelů,takže to pos*lali a budou bručet...ale popravdě...v žitě už na rozdíl od nás trdel,byli...

sibuna ( 27. října 2012 10:08 )

Víš,ono je úplně jedno,odkud póvl a lidský odpad pochází. Ty jsi toho zářným příkladem

bibi-oliver ( 27. října 2012 09:27 )

Vzala bych všem jejich majetek ,který pochází z alkoholu a rozdala rodinám,kteří přišli o své blízkéa těmto zadrženým či obviněným bych ten jejich lektvar podávala pomalu v přiměřených dávkách aby pomalu ztráceli zrak,odcházeli jim ledviny,játra a to vše bez lékařské pomoci.Když je zavřou jejich rodiny si budou dál žít v pohodě a nevím jestli mají nějaké výčitky či svědomí a trochu zakalkulují kde vlastně na všechno vzali ,že si takto žijí a kolik to stálo životů.

hrouzek ( 26. října 2012 23:39 )

Jak to že se pořád lidé otravují?Vždyť ten přechytralý ministr zdravotzníctví už to povolil.Co jej hňupa nenapadlo,že dočasná prohibice je jen na kočku?Nadělal jen vychytralý humbuk a při tom je obyčejný hlupák jak každý jiný.Jen když za to bere spoustu peněz.A vládní pakáž vládne klidně dál i když volby jasně ukázaly,že už ty zlodějské lumpy tady nikdo nechce.Všechno kolem nich už je rudé a oranžové a oni dělají jakoby se jich to ani netýkalo.Komu vlastně ještě vládnou? Už jen samy sobě.Dejte těm haj,-zlíkům také nachlastat toho metylalkoholu a bude pokoj.A tomu vyčůranému Kalouskovi dejte dvojitou dávku.ten to snese.To je prochlastaný nezmar.

aronak ( 26. října 2012 23:39 )

Nalezený alkohol by stačil k usmrcení lidí celé ČR... A za to jim hrozí trest max. ve výši 8 let? To snad nemyslí vážně. Vždyť to je výsměch. Kdo ví, kdo stojí v pozadí a celé to řídí...

Zobrazit celou diskusi