Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Spravedlnost v kauze metyl? Březina z pozadí Draku skončil ve vazbě

Autor: Slávka Červená - 
27. října 2012
21:41

Ve vazbě dnes skončil Radek Březina (42) z Kostelelce na Zlínsku, který figuruje v alkoholové kauze. Rozhodl o tom soudce Pavel Houdek z Okresního soudu ve Zlíně. Do vazby putoval rovněž i jeden z osmi mužů, kteří byli zadrženi ve čtvrtek při velké policejní razii na Zlínsku a Ostravsku.

Podnikatel Březina byl zadržen zásahovou jednotkou ve čtvrtek při velké razii v hotelu Lázně Kostelec, kde vlastní čtvrtinový podíl. Má to být on, kdo z povzdálí tahá na nitky v likérce Drak a firmě Morávia-Chem, kde se vyrábí Cinol do ostřikovačů.

„Policisté prohledávali v hotelu veškeré pokoje, dívali se pod postele. Pokoje otevíraly pokojské. Policisté se k nám ale chovali velice slušně. Celé odpoledne jsme ale proseděli v hale,“ svěřili se Blesku lázeňští klienti, manželé Tesaříkovi z Kostelce pod Černými Lesy.

Ukrýval se ve sklepě

Březina se ukrýval údajně ve sklepě. V jeho kanceláři zajistili mnohé dokumenty. Do Zlína ho dnes přivezli policisté po 17. hodině po výslechu v Brně. Byl jen v tričku a džínách. Po dvou hodinách ho odvezli do vazební věznice. Tam skončil ještě další muž, jehož totožnost zůstala médiím utajena. I v tomto případě se jednání protáhlo na dvě hodiny. Uvalení vazby potvrdil tiskový mluvčí soudu, Dušan Beránek.

Čtyři z osmi na svobodě

Z osmi zadržených lidí při čtvrtečním zátahu byli čtyři propuštěni. Zítra bude soud dále rozhodovat o vazbě Roberta Sedlaříka, v jehož skladu Verdana byl smrtící alkohol z likérky Drak a také o bratrovi Radka Březiny Tomášovi.

Mtylalkoholová aféra trvá od začátku minulého měsíce. Na otravu jedovatým alkoholem už zemřelo 30 lidí a další lidé budou mít trvale poškozené zdraví, zejména zrak.

gevi ( 28. října 2012 11:49 )

Chápu vaše rozhořčení, ale tohle je právě globalizace v praxi. Kdyby naši lidé pracovali za tu mzdu, jako Číňané, zůstaly by výroby u nás.

gevi ( 28. října 2012 11:47 )

Komunisty nezakazovat. Naopak dát jim opět všechnu moc a oni to tu vyčistí. Pěkně po bolševicku. Jinak technické poznámky: Pokud nebudou politické strany, jak chcete nominovat ty nezávislé kendidáty. Myslím to takhle: Já bych volil Jardu, Lenku, Pepíka. Jiný by navrhl své oblíbence, jiný zase úplně jiné. Kdo by to měl zkoordinovat, aby jejich nebylo na kandidátce sto tisíc? Který orgán nebo člověk by řekl: Tenhle bude kandidovat, toho tam dáme taky, tohohle nedáme? I za totality výběr při "volbách" musela udělat KSČ. Někdo ty lidi musí přece vybrat a navrhnout. Kdo by to podle vás měl dělat dneska? Dále: Jak budete vědět, že člověk, který se koneckonců nějak dostane na kandidátku (nebo je snad někdo? bude jmenovat) po otrkání nezačne mít hlavní starost, jak si nakrást? Kde máte záruku, že nepolitické figury budou pracovat jen ve prospěch národa?

mirabelka43 ( 28. října 2012 06:17 )

kukuku ( 28. října 2012 05:35 )

Máš pravdu. Kapři si špunty od rybníka zásadně nevytahují.

kukuku ( 28. října 2012 04:53 )

Souhlas. Můj názor: Na 10-20 let zakázat v tomto státě všechny politické strany. Do parlamentu jenom nezávislé kandidáty reprezentující svoje názory, do funkcí jenom osoby, které prokázaly schopnosti v daném oboru. Žádné politické figury s hlavními starostmi a) jak si nakrást, b) jak zajistit financování vlastní strany.

Zobrazit celou diskusi