Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Fidel Castro v důchodu: Podívejte se, já stále žiju!

Autor: shp, ČTK - 
23. října 2012
14:27

Podle posledních zpráv zahraničních médií by měl být dávno mrtvý, nebo přinejlepším ležet na smrtelné posteli. Někdejší kubánský vůdce Fidel Castro (86) ale žije a podle vlastních slov ani neví, co je to bolest hlavy. Cítí se fit a svěží.

Bývalý kubánský vůdce se v televizi ani na veřejnosti neobjevil od března, kdy se setkal s papežem Benediktem XVI. Média tak spekulovala, že utrpěl infarkt a zbývá mu jen pár týdnů života. Všechno je ale jinak! Castro poskytl několik fotografií, na kterých je v kostkované košili a v klobouku někde v přírodě. Na jedné z fotek si čte páteční výtisk oficiálního deníku Granma, aby potvrdil věrohodnost snímků.

Bolest hlavy? Nevím, co je!

V článku, který zveřejnil státní web Cubadebate.cu, bývalý vůdce Kuby napsal, že netrpí ani bolestmi hlavy. Zdravotní stav Fidela Castra byl v poslední době tématem živých diskuzí na internetu a na sociálních sítích. Podle některých zpráv je údajně vážně nemocný. „Ani si nepamatuji, jaké to je, když člověka bolí hlava,“ tvrdí podle agentury AP Castro. V článku kritizuje západní média, jmenovitě zmínil španělský list ABC za to, že otiskl vyjádření venezuelského lékaře, podle kterého měl Castro infarkt a zbývá mu několik týdnů života.

smrk ( 23. října 2012 16:53 )

copak ti udělal smrkáči

lug70 ( 23. října 2012 16:06 )

Pro těch několik,ještě žijících Amerických prezidentů,co se jim Fidela nepodařilo svrhnout to musí být frustrující neúspěch.Stamiliony dolarů vyhozených na záškodnické operace CIA proti Kubě,přežila i hospodářské embargo a vůdce Castro pořád žije a směje se Americe do ksichtu.

floridskeslunicko ( 23. října 2012 14:56 )

Jen aby ho to samou radosti nakonec prece jenom NEJ*EBLO!

lunatic ( 23. října 2012 14:55 )

 Pane Fidel - polibte již kapitalistům p d l !

Zobrazit celou diskusi