Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V centru Olomouce se zřítila část budovy: Lidé unikli o vlásek smrti

Autor: Pavel Ryšlink - 
22. října 2012
18:44

Masivní kus zdi, takzvaná atika se zřítila z budovy soukromého zdravotnického zařízení v centru Olomouce. Sutiny zavalily chodník v délce dvaceti metrů.

„Stál jsem v autě na křižovatce před semaforem. Najednou vidím, jak se to celá ta římska utrhla a spadla dolů,“ popsal událost očitý svědek Stanislav Leskovjan a dodal: „Šli tam nějací lidé, ale snad stačili utéct.“

To potvrdil další přímý účastník události Jan Arely. „Slyšel jsem najednou divný kravál. Šlo nás tam asi deset lidí. Všichni jsme se naštěstí včas rozprchli, takže pod sutinami nikdo nezůstal. Dnes budu slavit nové narození,“ konstatoval Arely.

Střešní římsa, která se zřítila z asi dvacetimetrové výšky, byla dvacet metrů dlouhá, padesát centimetrů vysoká a stejně tak i široká. „Příčiny pádu zjišťujeme, zatím víme jen tolik, že tam byly během dne prováděny nějaké stavební sondy,“ sdělila olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

V centru Olomouce jde o druhý podobný případ v průběhu jednoho roku. Loni v říjnu spadla štítová zeď domu vzdáleného jen padesát metrů od nynější události. Pod sutinami tehdy našla smrt osmasedmdesátiletá chodkyně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi