Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nehoda mu zničila život: Ochrnul cestou ze svatby a teď je z něho bezdomovec!

Autonehoda udělala z Marka Volného mrzáka a bezdomovce. Jediné pro co muž žije, je šance, že uvidí svého syna.
Autonehoda udělala z Marka Volného mrzáka a bezdomovce. Jediné pro co muž žije, je šance, že uvidí svého syna.  (Autor: Blesk – Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina, lmk - 
19. října 2012
05:00

O zdraví, domov a ženu se synem přišel kvůli autonehodě Marek Volný (38) z Dívčího Hradu. Je z něho bezdomovec. Má strach, že v zimě zmrzne. Má proto jediné přání: Vidět syna Marka (13).

Autonehoda v roce 1998 obrátila naruby život číšníkovi Markovi Volnému. „Vracel jsem se ze svatby od bratra a měl jsem bouračku. Byl jsem tři měsíce v kómatu a pak jsem skončil na vozíčku,“ vzpomíná na osudový rok Marek Volný.

Žije ve vodárně

Vztah s manželkou mu nevydržel, a to přesto, že se naučil po několika měsících znovu chodit. „Žena mezitím porodila, vzala syna a odešla. Pak jsem přišel o byt a zbyla mi jen flaška alkoholu,“ popsal svoji minulost bezdomovec.

Ubytoval se v bývalé vodárně v Dívčím Hradu, kterou mu teď obec pronajímá. O syna se dlouho soudil. „Celých 12 let a konečný verdikt zněl, že jej můžu jednou týdně vidět. Alimenty platím z důchodu poctivě. Bohužel jsem Marečka neviděl léta. Před časem jsem mu přinesl do školy nějaké sladkosti, ale vůbec nevěděl, kdo jsem. Nemám ani jeho fotku,“ řekl Marek.

Zahřívá ho pes

Zima se blíží a bezdomovec má strach, že umrzne. „Večer si netopím, abych nevyhořel. Zahřívá mě jen pes. Teplota v místnosti klesá k nule. Rád bych syna ještě jednou viděl. Třeba by mi to setkání s ním změnilo život a opět bych se zvedl ze dna a začal žít,“ posteskl si zoufalý muž. Ten pouze tuší, že se jeho bývalá manželka pohybuje i s jeho potomkem po severní Moravě.

itartas ( 19. února 2013 07:46 )

On člověk nemá opovrhovat situací o které si myslí, že se do ní nikdy nedostane. Jeden nikdy neví.....

w.mojko ( 19. října 2012 23:35 )

si blbec

zelena.karkulka ( 19. října 2012 23:13 )

kam má toho kluka posílat??Neměl chlastat,ale makat

zelena.karkulka ( 19. října 2012 23:12 )

psa beztak sežere

zelena.karkulka ( 19. října 2012 23:12 )

tvl,to je debil...proč o něm píšete???Lidi jsou na vozíku a žijí zajímavý a prospěšný život a ne tohle! Prej-zbyla mi jen flaška-to mluví za vše.jeho žena by vám to asi pověděla jinak

Zobrazit celou diskusi