Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Ostravě se srazilo 20 aut, zradila je námraza na silnici

Kvůli námraze na silnici se v Ostravě vybouralo 20 aut
Kvůli námraze na silnici se v Ostravě vybouralo 20 aut  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
30. října 2012
09:29

Tak taková nehoda se Ostravě už dlouho nestala. V ulici Rudná se stala hromadná srážka, při které se kvůli namrzlé vozovce vybouralo na 20 automobilů. Záchranáři mají informace o jednom zraněném, ale pravděpodobně jich bude více.

Policejní mluvčí Gabriela Holčáková prozradila, že doprava v ulici je vedena jedním pruhem v obou směrech a řidiči by měli být maximálně opatrní. V místě a okolí se tvoří kolony, takže pokud je to možné, měli by se řidiči tomuto úseku vyhnout. Na vině je počasí, protože silnice v krajském městě mohou být namrzlé.

Nebezpečná ledovka

Podle mluvčího Ostravských komunikací Jiřího Maléře problém nastal okolo 05:30, kdy spadl mokrý déšť a začala se tvořit ledovka. „Techniku směřujeme na problematická místa, jeden sypač nám také uvízl kvůli dopravní nehodě na Rudné, ale už se mu podařilo z místa dostat,“ doplnil Maléř. Podle něj může chvíli trvat, než sůl začne fungovat a řidiči tak musí být velmi opatrní.

capajev ( 30. října 2012 12:53 )

A čo myslíš že na lade zimné pneumatiky fungujú si trocha naivný.

dopdel ( 30. října 2012 12:15 )

Spousta řidičů jezdí i v tomhle náledí na letních gumách,jelikož majitelé firem na služebních autech šetří kde můžou!!!!!! A zkuste, coby zaměstnanec, říct že autem nepojedete dokud nebude mít zimní přezutí.

Zobrazit celou diskusi