Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zavraždila novorozeně: 16 let bude pykat!

Vnučku včera přišla k soudu podpořit její babička Marie a přítel, který Romanu kupodivu neopustil, přestože zabila jeho dítě.
Vnučku včera přišla k soudu podpořit její babička Marie a přítel, který Romanu kupodivu neopustil, přestože zabila jeho dítě.  (Autor: Foto Blesk -Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
2. října 2012
17:46

Tvrdila, že byla tak rozrušená z netušeného porodu, že nevěděla, co dělá. Tím se snažila dosáhnout mnohem nižšího trestu Romana Pitrová (27), která promyšleně zavraždila novorozenou holčičku. Krajský soud v Ostravě ji včera znovu poslal na šestnáct let za mříže.

Mladá žena a úřednice na radnici z Frenštátu pod Radhoštěm měla skvělou rodinu, dobrou práci a dlouholetého přítele, s nímž plánovala svatbu a budoucnost. Přesto, že by všichni miminko jen přivítali, rozhodla se loni koncem srpna dítěte bezcitně zbavit.

Do záchodové mísy porodila zdravou a donošenou holčičku, které vložila do úst roubík z toaletního papíru. Vraždu potvrdila ještě tím, že novorozeněti omotala dvakrát kolem krku pupeční šňůru. Šokující je to, že celá rodina byla doma. Pitrová důkladně umyla záchod a mrtvolku vložila do tří igelitek. Než s přítelem odjela na motorce na dovolenou do Chorvatska, tělíčko pohodila v zadní části zahrady.

Romana P. zavraždila novorozenou holčičku, k rozsudku se zatím nevyjádřila. Romana P. zavraždila novorozenou holčičku, k rozsudku se zatím nevyjádřila. | Foto Blesk -Ivana Žáková
Dítě našla babička

Podivný balíček našla nejprve babička. „Mysleli jsme si, že v té igelitce jsou zbytky kostí nebo zkaženého kuřete. Dcera dovnitř hrábla pohrabáčem a vytáhla ruku dítěte,“ popsala nález mrtvolky babička Pitrové. Nikdo z rodiny v tu chvíli ani v nejmenším netušil, že jeho matkou je právě Romana. Těhotenství na ni nebylo vůbec znát, podle příbuzných prý dokonce i zhubla.

Soudkyně je přesvědčena, že Pitrová o něm věděla nejméně měsíc před porodem, kdy jej dokázala bravurně skrývat. Pitrovou odsoudila k šestnácti rokům už v květnu, Vrchní soud ale případ vrátil k novému posouzení psychického stavu ženy po porodu. Podle znalců ale rozrušení z porodu nepřekročilo hranici. Naopak rodička jednala po celou dobu chladnokrevně a racionálně.

Vnučku včera přišla k soudu podpořit její babička Marie a přítel, který Pitrovou kupodivu neopustil. „Trest je příliš vysoký. Je to hrozné neštěstí,“ vzlykala paní Marie. „Příbuzným se může zdát trest pro tak mladou ženu vysoký, avšak musíme si uvědomit, že zmařila život dítěti, kterému nedala žádnou šanci žít, a které už mohlo sfouknout první svíčku na dortu,“ vysvětlila soudkyně.

pelagie ( 3. října 2012 09:03 )

Oni ji litují ???!!!K takové dceři by jsem se ani nehlásila, zrůda to je ....a ten její partner?? taky nějaký vadný / stojí při ní /....

londynskypes ( 2. října 2012 21:14 )

 dalsi s f i n e

Zobrazit celou diskusi