Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Novorozenou dceru udusila toaleťákem a odjela na dovolenou

Autor: Ivana Žáková - 
29. května 2012
11:15

Za vraždu novorozeněte stojí před soudem Romana Pitrová (27). Holčičku, kterou porodila tajně na záchodě u rodičů ve Frenštátě pod Radhoštěm, udusila toaletním papírem a pupeční šňůrou, kterou dítěti omotala kolem krku. Tělíčko ukryla na zahradě a odjela s přítelem na dovolenou.

Chování mladé ženy je o to děsivější a nepochopitelné, protože se svým přítelem, s nímž žila čtyři roky, si už zařizovali společné bydlení, plánovali svatbu i rodinu. Tři dny po vraždě s ním odjela na dovolenou do zahraničí. Těhotenství po celou dobu před všemi skrývala a ani po porodu na ní přítel nebo rodina nic nepoznali.

Porodila na záchodě

Zdravou holčičku porodila na záchodě v domě svých rodičů, kteří ke všemu byli v inkriminovanou dobu doma. „Dítěti znemožnila dýchání tak, že do jeho úst vložila roubík z toaletního papíru a současně dvojitě obtočila pupečník kolem jeho krku,“ řekla Blesku žalobkyně Brigita Bilíková.

Pitrová tvrdí, že o těhotenství vůbec nevěděla. „Po celou dobu jsem měla pravidelnou menstruaci, necítila jsem žádné pohyby ani nepozorovala změnu tvaru těla. Když na mě nečekaně přišly porodní bolesti, myslela jsem si, že jsou to střevní problémy,“ vysvětlila Pitrová. Když viděla v záchodové míse novorozeně otočené hlavou směrem dolů, ani nezkoušela, jestli je živé.

Mrtvolku schovala na zahradě

„Na dítě jsem se ani nepodívala. Vytáhla jsem ho ze záchodové mísy a vložila hned do igelitové tašky, kterou jsem schovala na verandě. Na druhý den jsem tašku ukryla na zahradě,“ popsala žena. V klidu si pak s přítelem odjela na zahraniční dovolenou.

Žalobkyně, která má případ na starost, se s ničím podobným dosud nesetkala. „Její chování je velmi racionální a pro mne zcela nepochopitelné. Neměla žádné existenční problémy, měla dobré zaměstnání, rodinné zázemí i přítele, se kterým plánovala rodinu,“ sdělila dále žalobkyně Bilíková.

Děti prý má ráda

Sama Pitrová si prý své jednání dodnes nedovede vysvětlit. „V životě jsem nikomu neublížila a nechápu, jak jsem mohla ublížit svému dítěti. Trápí mě, že jsem všechny tolik zklamala. Opravdu jsem smrt dítěte neplánovala. Kdybych tak mohla všechno vrátit zpátky. Děti mám přitom moc ráda a na těhotenství jsem se těšila,“ řekla už během vyšetřování Pitrová.

Proč novorozeně zabila, to nikdy nevysvětlila. Ani kriminalistům se nepodařilo najít motiv hrůzného činu. Pokud znalci prokážou, že Pitrová jednala skutečně racionálně, hrozí jí až dvacetileté vězení.

znojmacka ( 31. května 2012 13:29 )

marekpazdera.. asi litujete tu nesprávnou.. je uvedeno, že neměla exist. problémy a všechno ostatní taky v pohodě, oproti některým jiným ženám, kt. to narozdíl od téhle bestie zvládnou.. tahleta je spíš takovej nějakej extrémní sobec, kt. místo plánovanýho porodu dala přednost plánovaný dovolený v zahraničí, kt. by asi musela po přiznaném porodu tímto oželet. A evidentně lže jak když tiskne.. pokud se na dítě ANI NEPODÍVALA, jen ho vytáhla a dala do igelitky, jak uvádí, tak by to dítě nemohlo mít v pusince narvanej toaleťák ( při čemž se na něj dívat určitě musela ) a ještě ho pak doškrtila pupeční šňůrou.. což chce absolutní chladnokrevnost,vidět to a spáchat to, akorát že tahleta z toho chce nejspíš udělat nepříčetnost, že z toho šoku ( prý nečekanýho porodu) zpanikařila a šoupla dítě do igelitky, "jen" necháno napospas svýmu osudu. Já si myslím, že byste měl míň soucítit s vražedkyní a naopak víc s obětí, kt. své rodičce nestálo ani za zrušení nebo přesunutí dovolený..

kacota ( 30. května 2012 01:12 )

Ano, podla neho ked budeme hladní, tak niekomu urveme jedlo z ruky a ukážeme zadek. Však v prírode sa to tak robí

mirco ( 29. května 2012 20:33 )

to je teda nazor... neuzivim dite, tak mam pravo ho jako zabit? jste normalni?

mirco ( 29. května 2012 20:32 )

mirco ( 29. května 2012 20:11 )

az 20 let? hahaha... ja bych spis zacal temi 20 lety nahoru... Ty zenske to delaji vedome. Skoro porad cteme o babyboxech. Vubec neni problem dite umistit tam a zenska muze pak byt v klidu,ze si dite veme nejaka rodina co treba nemuze mit deti. Takze zavrit a bez jakekoli milosti...

Zobrazit celou diskusi