Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na Žďársku: Opilá matka uškrtila syna (†3,5), potom zabila i psa!

Autor: Jiří Čada, mokk - 
15. září 2012
05:03

AKTUALIZOVÁNO: Hrozná tragédie otřásá Herálcem na Žďársku. Opilá matka (38) tam ve čtvrtek uškrtila svého syna Ondru (†3,5). Své běsnění v domě na okraji obce pak završila usmrcením psa.

„Syn rodině, ve které došlo k vraždě, před pár měsíci prodal dům. My je jinak neznáme, nevíme ani, odkud sem přišli. Dělali dojem velmi slušných lidí,“ řekla včera Blesku sousedka Božena Urbánková. Ta, ale i další lidé z okolí byli minulý týden svědky, že si matka malého Ondry domů opilá přivedla přítele. „Nemohli se ani dostat do domu, a tak jim přijeli na pomoc hasiči. Ti jim dveře nakonec otevřeli,“ uvedla žena. Otec malého chlapce prý přes týden pracuje na severu Čech.

Nadýchala 2,77 promile

„Paní Monika byla velmi společenská, snad trochu více holdovala alkoholu,“ domnívá se také muž ze sousedství. Všichni v okolí se ale shodli, že Monika byla jinak pracovitá a o Ondru se starala dobře. „Ženu na záchytnou protialkoholní stanici ve čtvrtek po dvacáté hodině přivezla policejní eskorta. Dechovou zkouškou jí bylo naměřeno 2,77 promile,“ informoval Blesk mluvčí jihlavské záchytky Martin Málek.

Matka se zhroutila

Když v pátek krátce po poledni policisté odváděli po strávené noci z jihlavské protialkoholní záchytné stanice vražedkyni Moniku N. (38), stále nechápala čeho se dopustila. Když ji později policejní vyšetřovatel sdělil, že v opilosti doma zardousila svého syna Ondřeje (3,5), prý se zhroutila.

Blesku se včera podařilo zjistit, že zavražděný Ondřej nebyl jediným dítětem Moniky N.

„Já to nechápu, o toho chlapečka se tady tak pěkně starala. Moc jsme se neznali, ale jednou mě před domem řekla, že měli také holčičku, ta prý jim zemřela,“ informovala Blesk jedna ze sousedek.

Co se stalo?

Nikdo netuší, co se v osudný podvečer v domě manželů odehrálo. Nikdo, kromě opilé matky a dítěte tam nebyl. Kriminalisté k identifikaci usmrceného Ondry museli přivolali muže ze sousedství. „Musela ho uškrtit, nebo něčím udusit, nevím,“ svěřil se později svědek tragédie. Na zemi prý ležel také mrtvý pes. „Příčinu smrti dítěte prokáže nařízená soudní pitva,“ zdůraznil vedoucí vyšetřovatelů Pavel Kubiš.

fantom88 ( 8. března 2013 19:07 )

koupili dům hotovej, ty mudrlante

fantom88 ( 8. března 2013 19:06 )

oprava: chovají

fantom88 ( 8. března 2013 19:06 )

kolikrát se psi i jiná zvířata chvají lépe než lidi = něčí děti

manolla1 ( 16. září 2012 07:02 )

Proboha, bereš život moc vážně ..., to, že napíšu, že bych někoho "majzla" .., nemusí být doslova a do písmene, nemyslíš?... Nakonec, já už s manželem nejsem, ale on dělá naschály stále .., no řekni, nemajzla bys ho něčím po palici..? Nebo rovnou "zastřelit".., ale podle tebe - jsem už vrah ....

zelena.karkulka ( 15. září 2012 22:44 )

čokla koupíš jinýho,dítě ne

Zobrazit celou diskusi