Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Střílel na prezidenta a tvrdí: Měli mě zabít!

Autor: Jan Doležal, red - 
1. října 2012
15:25

V pátek několikrát vystřelil na prezidenta. Tři dny po atentátu svolal Pavel Vodrouš (26) tiskovou konferenci. Do útoku šel s rizikem, že ho ochranka může zabít, i když zbraň nejdřív otestoval sám na sobě.

O tom, že Václav Klaus navštíví Chrastavu, se atentátník Pavel Vodrouš (26) dozvěděl tři týdny předem. Dva týdny před tím byl už pevně rozhodnutý, že na prezidenta bude střílet. Zbraň, kterou pak na Klause vypálil, nejdřív vyzkoušel sám na sobě.

Setkání Pavla Vondrouše s novináři proběhlo včera odpoledne kousek od hlavního náměstí v Liberci. Přišel ve stejných maskáčích, které měl na sobě ve chvíli, kdy střílel. Řekl, že je obyčejný člověk a nemůže si dovolit mít ve skříni šestery kalhoty.

"Nejsem žádný cvičený elitní střelec, tak jsem si střelbu natrénoval v lese. Tu zbraň jsem nejdřív vyzkoušel sám na sobě. Měl jsem pak na ruce malý zarudlý flíček a hodně dlouho jsem se škrábal," řekl Blesku Vondrouš.

Klaus by se mi měl omluvit

O tom, že by se prostřednictvím médií prezidentu Klausovi omluvil za to, co udělal, Podle Vodroušen nepřichází absolutně v úvahu. "Naopak! To Klas by se měl omluvit mně za to, že mě nazval atentátníkem. Atentátník je ten, kdo vědomě nějakou známou osobnost připraví o život. Já jsem ale rozhodně neměl v úmyslu někoho zabít," prohlásil střelec.

O milost žádat nehodlá

Ve chvíli, kdy se Pavel Vondrouš rozhodl k útoku na Václava Klause, už prý přesně věděl, že bude následovat potrestání. Nyní čelí obvinění z výtržnictví a hrozí mu, že může strávit dva roky za mřížemi. „Příjmu jakýkoli trest a o milost určitě žádat nebudu. A jestli mě odsoudí do vězení, tak se mu nebudu vyhýbat," řekl mladík a dodal: "V kriminále bych měl aspoň jistotu, že nemůžu skončit na ulici."

Pak odešel na schůzku se svými kamarády. Přestože nezastírá své sympatie je komunistům, nešel se podívat ani na jejich předvolební mítink, který v centru Liberce právě probíhal.

Video Vybrané výroky Pavla Vondrouše - David Malík, Jan Doležal
Video se připravuje ...

tondapraha ( 8. října 2012 19:32 )

Pan Klaus,rozhodně muj prezident,není.Klaus je nejhorší hlava státu,kterou jsem zažil.Ten kluk,by měl dostat medaily za statečnost!!!!

okcak ( 2. října 2012 08:03 )

O jakém prezidntovi to mluvíte???? Ten který byl zvolen za 2 miliony úplatek za hlas pro Klause zní z odposlechů ,Janouška ,žádné zatčení, žádné zabavení důkazů žádné domovní prohlídky ,justiční mafie je kryje

kakamilek ( 2. října 2012 00:26 )

Nepřál jste před chvilkou "dobrou noc"?Ta na malou,zuby do skleničky a alou.Víte že máte ráno vytvořit se souúderníkama na odpočinku frontu v Lídlu.

hanzbergmayer ( 1. října 2012 23:55 )

Koukám další ekonom amatér. "Horní hranice snobů a podnikatelů" platí daleko víc na daních než "spodina".

bome ( 1. října 2012 23:17 )

Nejde me ted primarne o Klause. Ale je pro me naprosto nemyslitekne, aby nekdo napadal prezidenta, at uz ho ma rad nebo ne, prezident je prezident.

Zobrazit celou diskusi