Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svět se směje Klausově ochrance: I Kostner by to zvládnul líp

Autor: ČTK, ljš - 
1. října 2012
12:26

České městečko Chrastava se stalo světoznámým! Média po celém světě totiž zaplavila zpráva o "atentátu" na prezidenta Klause. A na ochrance hlavy státu samozřejmě nenechala nit suchou.

Samotná informace o útoku na Václava Klause zaujala novináře nejen z evropských médií, ale i na Novém Zélandu, v Jihoafrické republice nebo na Kubě.

Na amerických serverech se například často objevuje výraz "bezpečnostní děs". Nešetří je ani tamní server HVnews. "Nejhorší bodyguardi ze všech," nadepsal svou zprávu.

Osobní strážce

"Americká tajná služba by nepochybně z toho chlápka udělala preclík. I Kevin Costner by nejspíš zareagoval lépe," napsal server s narážkou na slavný romantický thriller Osobní strážce s Costnerem a Whitney Huston z roku 1992.

Novozélandský rozhlas dokonce za incidentem hledal bezmála spiknutí. "Klaus utrpěl jen drobné poranění, ale leckdo se ptá, proč bodyguardi vypadali, že nemohou nebo nechtějí reagovat," uvedlo rádio. Kubánská agentura Prensa Latina označuje chrastavskou střelbu za vážné pochybení prezidentových strážců. Dodává, že kdyby nešlo o plastovou hračku, Česko mohlo být bez hlavy státu.

Video  Video z útoku na prezidenta Klause, jak ho zachytily kamery televize Prima Family  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Twitter a BBC

Svůj ohlas měl útok na českého prezidenta v sociální síti Twitter. Podle poznámky uživatele Stevena Moora jsou "bezpečnostní agenti prezidenta Klause úplně zbyteční". Jistý Eric Maurice se zase ptá, zda neměl být útok plastickou kuličkou chápán jako "pocta skupině Plastic People of the Universe".

Méně ironický, ale neméně kritický pohled na věc má rozhlasová stanice BBC. "Ochranka byla vystavena silné kritice za to, že dovolila útočníkovi dostat se do Klausovy těsné blízkosti. Je rovněž nejasné, proč bodyguardi nereagovali, když se prezident ocitl před hlavní pistole," píše zpravodaj BBC z Prahy.

atakdale ( 1. října 2012 14:53 )

tohle může napsat jen někdo, kdo do světa jede jednou za rok do chorvatska k moři...

atakdale ( 1. října 2012 14:52 )

ty leda tak pin.dat nad pivečkem ve čtvrtý cenový

tochadda ( 1. října 2012 14:28 )

Chtěl jsem si na takovouhle akci zajít zaplivat,ale pistolkář mne trumfnul, Klausi,už nelez mezi lidi, tvůj tebe zbožňující národ, od teď víš, jak tě máme rádi, a celou tu zlodějbandu,kterou jsi vykopal snad z pekla.

marie60 ( 1. října 2012 14:25 )

Ta slavná ochranka by ted´ měla lézt kanálama.

dingir ( 1. října 2012 14:04 )

Ochranka už se zřejmě připojila k vznikající celonárodní akci "Serete na nás, my serem na vás!"

Zobrazit celou diskusi