Konec prohibice! Smutný hospodský: Dvě třetiny alkoholu musíme vylít
Prohibice sice skončila, ale ani to nemusí udělat radost návštěvníkům barů a restaurací. Alkohol, který žádají, buď ještě hospodští nemají koupený a nebo skladují alkohol nepoužitelný, který se bude muset vylít.
Na tento okamžik čekali výrobci a prodejci alkoholu pořádnou dobu. Ministr zdravotnictví Leoš Heger dnes oficiálně ukončil prohibici, takže bary a restaurace můžou dohánět své ztráty na alkoholu, který utrpěli během prohibice.
Ale ne každé restaurační zařízení má zásoby k tomu, aby mohl navázat na plynulý prodej alkoholických nápojů jako před prohibicí.
V restauraci v centru Prahy prozradil číšník, že poptávka je hlavně po Becherovce a to hlavně ze strany cizinců." Tu ale ještě bohužel nemáme. Navíc ve skladu máme hektolitry alkoholu, který nesmí přijít do přímého prodeje a budeme se ho tak muset zbavit," prozradil pro Blesk místní hospodský.
Alkoholová prohibice stála restaurační zařízení milionové ztráty. A ještě není konec. Většina velkoobchodů s alkoholem o svátcích a o víkendu nepracují, takže s vyrovnáváním škod, začnou provozovatelé některých hospod nejdříve v pondělí.
Co ho poslat Kalouskovi a Nečasovi, snad potom přestanou škodit!