Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec prohibice! Smutný hospodský: Dvě třetiny alkoholu musíme vylít

Autor: alek - 
28. září 2012
05:02

Prohibice sice skončila, ale ani to nemusí udělat radost návštěvníkům barů a restaurací. Alkohol, který žádají, buď ještě hospodští nemají koupený a nebo skladují alkohol nepoužitelný, který se bude muset vylít.

Na tento okamžik čekali výrobci a prodejci alkoholu pořádnou dobu. Ministr zdravotnictví Leoš Heger dnes oficiálně ukončil prohibici, takže bary a restaurace můžou dohánět své ztráty na alkoholu, který utrpěli během prohibice.

Ale ne každé restaurační zařízení má zásoby k tomu, aby mohl navázat na plynulý prodej alkoholických nápojů jako před prohibicí.

V restauraci v centru Prahy prozradil číšník, že poptávka je hlavně po Becherovce a to hlavně ze strany cizinců." Tu ale ještě bohužel nemáme. Navíc ve skladu máme hektolitry alkoholu, který nesmí přijít do přímého prodeje a budeme se ho tak muset zbavit," prozradil pro Blesk místní hospodský.

Alkoholová prohibice stála restaurační zařízení milionové ztráty. A ještě není konec. Většina velkoobchodů s alkoholem o svátcích a o víkendu nepracují, takže s vyrovnáváním škod, začnou provozovatelé některých hospod nejdříve v pondělí.

lipno ( 28. září 2012 14:21 )

Co ho poslat Kalouskovi a Nečasovi, snad potom přestanou škodit!

lipno ( 28. září 2012 14:12 )

Nehaň vládu, vždyť zvétšili DOVOZ metanolu 3x!!!

lipno ( 28. září 2012 14:09 )

Jdi s tím podvodem do zádele, jsi horší než Vietnamci. KRÁVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rendyx111 ( 28. září 2012 11:53 )

Tomu se říká umění obchodovat....což neznamená,že souhlasím aby tady žluťáci podnikali,ale bohužel je to součást Havlojády a několika zkorumpovaných vlád v 90.letech,kteří si asi museli přijít na hezký peníze,když povolily této sebrance tady hezky bez daní podnikat a zničit konkurenčně několik našich odvětví,text.průmysl,gastronomii atd...

jerryjerry78 ( 28. září 2012 11:45 )

Rákosníci jsou falešní už od pohledu, mračí se , nadávají, ale sotva se přiblížíte k jejich špinavýmu krámu, mají úsměv od ucha k uchu...

Zobrazit celou diskusi