Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie rozbila síť karlovarských distributorů pálenky s metanolem: Byli napojeni na Moravu!

Autor: ČTK, lm - 
29. září 2012
11:02

Karlovarská policie odhalila síť distributorů pálenky s metanolem. V Karlovarském kraji a na Moravě zatkla celkem pět lidí. Podle policie byli napojeni na distributora z Moravy.

Policie dostala ve středu odpoledne oznámení o otravě muže z Rovné na Sokolovsku. Následně našla kolem 20 litrů závadného alkoholu, v němž byl zjištěn metylalkohol zhruba desetinásobně převyšující povolenou mez.

Podle mluvčí Kávové už během noci ze středy na čtvrtek byli zadrženi první distributoři, u kterých bylo zajištěno množství lahví tohoto závadného alkoholu. Policisté zatkli jednašedesátiletého muže z Karlových Varů, kde při domovní prohlídce zajistili 47 litrů a padesátiletou ženu, která měla ve svém skladu přes 100 litrů alkoholu. Ve většině případů se jednalo o domácí pálenku, a to především meruňkovici, která byla distribuována v neoznačených lahvích od vína.

"Stopy ale vedly policisty stále dál, až do Mikulova, kde zadrželi ve spolupráci s tamními policisty muže, u něhož při domovní prohlídce našli 160 litrů alkoholu," uvedla mluvčí. Další dva muže zadrželi policisté v Hranicích na Moravě a ve Zlíně. "Zde policisté přišli na stopu, odkud byl veškerý alkohol dodáván a narazili na muže, u něhož již působil tým Metyl," popsala krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.

Karlovarským policistům se tak ve spolupráci s policisty z Brna, Břeclavy a Olomouce podařilo rozbít distribuční síť a zajistit 360 litrů alkoholu. U pěti zadržených osob je podezření pro ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, za což jim hrozí trest šest měsíců odnětí svobody.

V Karlovarském kraji leží v současné době v sokolovské nemocnici tři lidé, u nichž testy prokázaly otravu metanolem. Jejich zdravotní stav je ale dobrý a neměli by mít trvalé následky.

lukreciaborgia ( 1. října 2012 15:55 )

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Novinarka-Zemreli-lide-a-lihova-bomba-bouchla-Leta-jste-vs ichni-mlceli-246272

lukreciaborgia ( 1. října 2012 15:54 )

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Novinarka-Zemreli-lide-a-lihova-bomba-bouchla-Leta-jste-vs ichni-mlceli-246272

lukreciaborgia ( 1. října 2012 15:50 )

pro zkrat-to není možné,že to nevíš.To je až úsměvné,že se každý diví.!!!Bylo to v TV v pořadu Nadoraz v Klekánici a bůhví v čem ještě a nikdo si ničeho nevšiml.To je konkrétně Český a Polský Těšín.Tam to začal Radovan Krejčíř,starosta Č.Těšína Jindřich Sznapka a poslanec!!Marián Kuš.Tam se mělo začít!!V Poslanecké sněmovně a ne tady honit nějaké distributory,packaly,co nic neví.Ale stejně se Červíček do Poslanecké sněmovny nedostane.Jóóó Lessy,to je jiná káva,ten by l rodák z Frýdku-Místku,což je skoro vedle a ten by s nimi zatočil,protože věděl.Bohužel,věděl toho moc a Poslanecká sněmovna by se otřásala v základech.Jinak čti: http://www.janalorencova.cz/clanky/sedmnact-mrtvych-coby-vystupni-kontrola-kvality-alkoholu/#

anka ( 29. září 2012 22:06 )

za celniky je zodpovedny pan Kalousek, jehoz hlava by me letet - ale ten si hraje na muzikanta )"ja nic, ja muzikant"(

uzjsemtudlouho ( 29. září 2012 20:35 )

Sorry. Vzal jsem to kapku jinak, když jsi začal otázkou Kde se NAJEDNO vzalo tolik nelegálních palíren a tolik pančovanýho alkoholu?

Zobrazit celou diskusi