Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Místostarosta ze Třebíčska: Zastřelil manželku samopalem

Autor: čad, šim, oj - 
22. srpna 2012
11:25

Ranní střelba otřásla obcí Slavíkovice na Třebíčsku. Tamní místostarosta Aleš Z. (†32) tu na ulici zastřelil svou manželku Lenku Z. (†31). Pak zbraň obrátil proti sobě a prostřelil si hlavu. Podle informací Blesk.cz pálil ze samopalu.

Ke střelbě došlo před šestou hodinou ráno. Tisková mluvčí kraje Vysočina Dana Čírtková událost potvrdila. Manželská hádka postupně přerostla v agresivní chování Aleše Z. Žena před ním vyběhla z domu a utíkala se schovat do lesa. Muž ji však pronásledoval a střílel. Asi 200 metrů od domu ji zasáhl smrtelnou ranou. Potom obrátil zbraň proti sobě. Zůstaly po nich dvě děti, devítiletý syn a dvanáctiletá dcera.

Policie zatím odmítá sdělit, jakou zbraní byla vražda a sebevražda provedena. "Ke zbrani se po dohodě se státním zástupcem nebudeme vyjadřovat. Nejprve musí proběhnout balistické zkoušky," řekl šéf krajských vyšetřovatelů Pavel Kubiš.

Podle informací Blesk.cz pálil muž ze samopalu. „Střílel ze samopalu. Rány následovaly rychle za sebou. Soused za jehož zahradou Lenku usmrtil tu zbraň viděl,“ informovala Blesk žena, kterou ranní výstřely vzbudily.

Manželé byli těsně před rozvodem. „V pondělí měli mít soud. On si měl v péči ponechat dceru a ona mladšího syna,“ zoufala si jedna ze sousedek. „Lenka navíc za čtrnáct dnů měla mít promoci na vysoké škole. Chtěla být učitelkou na prvním stupni základní školy,“ dodala smutně žena.

Nikdo zatím netuší, co bylo důvodem ranní hádky obou manželů.

„On to byl surovec, mlátil ji a žárlil na ni. Včera seděl večer v hospodě,“ bez okolků vybalila další z žen ze Slavíkovic. Těm je nyní nejvíce líto obou dětí (9 a 12), které tu po rodičích zůstaly.

„Děti odvezli příbuzní. Byla tu dopoledne oktávka, naložili jim tam kola a vezli je pryč,“ prozradil jeden z policistů postávající nedaleko domu obou rodičů.

varekanda ( 11. září 2012 15:46 )

Ty jsi nadrženej uchyl...............jo tak to je

varekanda ( 11. září 2012 14:26 )

A tady další...........nedělal jsi chytrého i u toho Bulanta,no samo ty znáš všechny....ty budeš asi taky Colomboooooo pablb.....to si pamatuji,prostě pablb....pardon PABLB-HUBERT

varekanda ( 11. září 2012 14:22 )

Ja koukam milá lauro,vy jste nějaka chytra,ted mi to syn ukazal a ejhle,naše mila chytra laura666 opět u vraždy,i Bulanta aj aj aj to bude Colombo

jiriforman ( 23. srpna 2012 16:40 )

Přečtěte si o Ireně Čubírkové a uvidíte, že tenhle chlap zvolil ještě "humánní" způsob zabití. I ženské bývají bestiální vražedkyně.

manolla1 ( 23. srpna 2012 07:24 )

Podle sebe - soudím tebe, že! Myslet, znamená - H...o, vědět! To je Tvůj případ!

Zobrazit celou diskusi