Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Otec vraha z Třebíčska promluvil: Kluk neví, že jeho rodiče jsou mrtví

Autor: Jiří Čada - 
23. srpna 2012
16:59

Děsivá tragédie poznamenala život všech obyvatel ve Slavíkovicích na Třebíčsku. Místostarosta Aleš Z. (†32) ve středu ráno několika ranami ze samopalu ukončil život své manželky Lenky (†31). Zbraň pak obrátil proti sobě. V několika okamžicích ze svého malého syna (9) a dcery (12) udělal sirotky. Blesku se podařilo získat výpověď otce šíleného střelce.

 „Kluk to, že jsou oba mrtví zatím vůbec neví,“ reagoval na tragickou situaci svých vnoučat otec šíleného střelce Milan Z. O události zpočátku nechtěl mluvit. Nakonec se ztěžka rozhovořil.

„Bydleli tady s námi v jednom domě. Celý hořejšek měli pro sebe,“ posunkem hlavy naznačil směrem k domu. Prý si zatím sám neumí vysvětlit co syna vedlo k takové tragédii. Nakonec připustí, že na vině mohl být očekávaný rozvod obou partnerů.

„My se do jejich života nikterak nepletli. Je možné, že v tom byly děti. Nechtěl se o ně možná dělit,“ řekl tiše.

Jeho vnuk se svou starší sestrou Lenku jsou zatím v péči svého strýce, matčina bratra a jeho ženy ve vsi o pár kilometrů dál na jihu Čech.

„Já se s tím nemohu vůbec smířit. Jako by se to snad vůbec nestalo,“ svěřil se včera Blesku stávající opatrovník obou dětí a bratr zavražděné ženy. „Nechtěl se rozvést, nechtěl o ni přijít. Jiné vysvětlení nemám,“ dodal a s omluvou zmizel za vraty domu z jehož dvora se v tu chvíli ozýval bezstarostný smích dětí.

„Je to pro rodinu strašná tragédie. Nepřál bych vám to! Bylo to strašné, když mě tam policisté přivedli, ležel vedle nich malý samopal, něco jako škorpion, který byl kdysi v armádě,“ upomínal se otec vraha na detaily středečního rána.

Pronásledovaná žena se v osudné ráno patrně při útěku chtěla dostat do zahrady své kamarádky. Vážně zraněná narazila na uzamčenou bránu. Pak přišel poslední smrtící výstřel.

Policisté nyní zjišťují, jak se místostarosta obce dostal ke zbrani a zda muž vraždu své manželky dopředu neplánoval.

„Já ho u něj nikdy neviděl,“ zdůraznil Milan Z. „On také nikdy nevlastnil zbrojní průkaz. Asi to bylo upravené a střílelo to jen jednotlivými ranami,“ dodal zoufalý muž.

Na místo tragédie, kde zemřeli oba manželé obyvatelé obce přinášejí květiny. Nikdo nemluví, jen tiše všichni hledí do země.

aanitaa ( 24. srpna 2012 09:15 )

je mi hrozne lito tech deti!!!

arcaben ( 24. srpna 2012 08:40 )

Brzy bude škola a on to dětem někdo velmo"ochotně"sdělí,že jsou sirotci.Jen se pozastavuji nad faktem,že všichni okolo věděli,že je muž násilnický a zvolili si ho za místostarostu-de facto mu dali moc do rukou.Je to obrovská tragédie

zelena.karkulka ( 23. srpna 2012 22:53 )

podle mě číst neumí,píše to za ně počítač

buban ( 23. srpna 2012 19:33 )

i kdyby si ty svoje vypotky po sobe cetli by to nepomohlo...

vajda2 ( 23. srpna 2012 18:28 )

vrahův starší bratr obchoduje se zbraněmi!!! mojenoze.cz

Zobrazit celou diskusi