Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf policie Petr Lessy: Mluví o svém odchodu, ale přilepil se na židli!

Petr Lessy mluví o svém odchodu často. Sliby, chyby!
Petr Lessy mluví o svém odchodu často. Sliby, chyby!  (Autor: ČTK)
Autor: Veronika Pukačová, lmk - 
14. srpna 2012
06:19

Sliby, chyby. Policejní prezident Petr Lessy (47) už tolikrát mluvil o svém odchodu. Svého křesla se ale drží zuby nehty, a dokud prý nebude nějaký větší průšvih, neodejde.

První Lessyho nabídka rezignace přišla k ministrovi vnitra Janu Kubicemu hned při ministrově nástupu do funkce v dubnu 2011. Džentlmenská nabídka podle Kubiceho slov platila kdykoli do budoucnosti. „Řekli si, že jestli si nesednou, tak Lessy skončí. Na to ale prezident »zapomněl« a od té doby to popírá,“ řekl Blesku zdroj z ministerstva vnitra a dodal: „Na Lessyho vždy po schůzce s ministrem nastoupí jeho náměstek Pavel Osvald a také Michal Moroz (kontroverzní poradce VV a exnáměstek bývalého ministra vnitra Radka Johna, pozn. red.), který na prezidiu nemá co dělat, přesto sem pilně dojíždí. A pak se odkývané stává zapomenutým.“

Prezident prostě svůj flek nechce pustit. A to ani po kompromisní dohodě s Kubicem. Ten s ním totiž zastavil řízení, které proti němu vedl kvůli nedodrženým limitům na odměny pro své podřízené. Lessymu hrozilo, že přijde o dvacet tisíc korun hrubého na odměnách.

„V červnu jsem s panem policejním prezidentem zahájil řízení o odebrání osobního ohodnocení. Přesvědčil mě, že je to zbytečné, že v září stejně končí,“ uvedl ministr vnitra. A čistě náhodou se s prezidentem dohodl i na snížení počtu policistů na 38 996 lidí. Přitom Lessy nehodlal jít pod hranici 40 386 policistů. Oba však souvislost popírají.

Ať tak, či onak, Lessy jakýkoli plán odchodu popřel. A jednou zrušené řízení se už nedá znovu zahájit. Ministerstvo si tak musí počkat na další Lessyho průšvih. Do té doby má plat 74 tisíc měsíčně zajištěn.

»Odchody« policejního prezidenta

Duben 2011 – Lessy nabízí rezignaci po nástupu Kubiceho do funkce.

Listopad 2011 – Kubice vyzval Lessyho k rezignaci kvůli rozdílným názorům na reformu policie.

Březen 2012 – Lessy pohrozil, že koncem září odejde, nebude-li mít dost peněz a policistů.

Červen 2012 – Lessy na schůzce Kubicemu prý řekl, že hodlá v září odejít.

bejsbolman ( 29. srpna 2012 23:16 )

Říkejme tomu pomsta kmotříčka Janouška

reiner ( 14. srpna 2012 13:14 )

zn. johanko, velice výstižné, souhlasím s každým vašim slovem a líp bych to nevyjádřila ...!

evelajn3 ( 14. srpna 2012 12:29 )

evelajn3 ( 14. srpna 2012 12:29 )

evelajn3 ( 14. srpna 2012 12:28 )

Zobrazit celou diskusi