Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Němec skončil s toyotou v dvoumetrové díře

Německý řidič zřejmě doplatil na svou nepozornost i na to, že výkop je nedostatečně označen
Německý řidič zřejmě doplatil na svou nepozornost i na to, že výkop je nedostatečně označen  (Autor: pro Blesk – Libor Ježek)
Autor: Jana Ulrichová - 
2. srpna 2012
19:35

Na svou nepozornost a zřejmě i špatné značení doplatil včera v Raspenavě na Liberecku německý řidič. Se svou toyotou skončil v jámě, která tam vznikla při opravě kanalizace.

Podle policistů je vina na straně řidiče (48). „Přehlédl označený výtluk a vjel do dva metry hluboké jámy,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Místní to ale vidí jinak. Podle nich je výkop, který je těsně za zatáčkou, nedostatečně značený. Je sice obehnaný červenou páskou, ale jen z jedné strany. Z té, po které řidič přijížděl, stojí po straně pouze výstražný sloupek. „Z toho není jasné, jaká překážka tam je a zda ji objet zprava, nebo zleva. Rozhodl se jet doprava a skončil v díře,“ popsal situaci autor fotografie Libor Ježek z Liberce. Podle něj se to dalo čekat. „Jezdíme kolem toho ráno do práce. Říkali jsme si, že je to past, že do toho určitě někdo, kdo to tu nezná, spadne,“ dodal.

Německý řidič měl podle něj ale i přesto velké štěstí. Evidentně totiž nejel rychle, jinak by jeho auto dopadlo mnohem hůř. On sám vyvázl nezraněn.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jotopir ( 2. srpna 2012 22:42 )

... stojí po straně pouze výstražný sloupek. Z toho není jasné, jaká překážka tam je a zda ji objet zprava, nebo zleva.... Proto jsou na sloupku ty šikmé pruhy, aby věděl kam má jet.

Zobrazit celou diskusi