Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Asistent (17) z domova důchodců se přiznal: Stařenku (†100) jsem zabil já!

Tenhle mladík údajně zabil v pečovatelském domě jednu ze seniorek, doznat se měl v SMS svému kamarádovi. Hrozí mu za to 10 let vězení
Tenhle mladík údajně zabil v pečovatelském domě jednu ze seniorek, doznat se měl v SMS svému kamarádovi. Hrozí mu za to 10 let vězení  (Autor: Reprofoto Bild.de)
Autor: Jaroslav Šimáček, INT - 
19. července 2012
12:14

SMS jako doznání. Mladý internista (17) z domova důchodců v německém Bambergu se údajně přiznal, že za smrt stařenky (†100), o kterou pečoval, může on...

Klaus G. (17) si přivydělával v pečovatelském domě. Deník Bild však přišel se šokující informací. Může za smrt jedné ze seniorek! Prý se totiž přiznal v textové zprávě svému kamarádovi, že stařenku na konci června zabil. Ten však jeho počínání oznámil na policii.

"Popsal mi, jak to přesně udělal. Brzy ráno přišel do místnosti, vzal polštář, přitiskl jí ho na hlavu, dokud nepřestala dýchat... pak oznámil její smrt," popisuje jeden ze zdrojů Bildu.

Mladík prý obhajoval, že to bylo její přání. a že ho Maria F. žádala předtím již několikrát, aby její život ukončil... Eutanazie však v Německu, stejně jako u nás (a na rozdíl třeba od Nizozemí) povolená není.

Synovec oběti však tohle zpochybnil. "I když na tom nebyla v poslední době dobře, určitě nechtěla zemřít!"

Jeden z mladíkových známých pak Bildu přinesl spekulaci, která to potvrzuje. Nešlo podle něj o eutanazii, ale úmyslné zabití! Internista ji údajně sáhl po polštáři na bezbrannou stoletou stařenku proto, že jí vzal 30 eur a bál se, že se na to přijde...

Mladému asistentovi nyní hrozí podle státního zástupce až 10 let vězení. Na verdikt soudu čeká zavřený v ústavu pro mladistvé.

hustik ( 25. července 2012 16:22 )

Co to je 17 letý internista. Já bych předpokládala, že to byl student na brigádě a vznešeně externista. U nás se odjakživa používalo slovo internista pro lékaře na oddělení zvaném interna.

587587 ( 19. července 2012 13:13 )

A co s takovým zmrrrdem? Leda tak použít polštář...

Zobrazit celou diskusi