Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bič na nepoctivé prodejce a výrobce potravin! Ministerstvo rozjelo nový web

Autor: Eva Fraňková, mok - 
14. července 2012
07:53

Zajímáte se o to, jaké potraviny si vkládáte do nákupního košíku a následně do úst? Máte už dost ošizených párků, medu vyrobeného bůhvíkde nebo cukrovinek plných éček? Konečně je tu web, který si nekvalitní potraviny bere na paškál. Vítejte na stránkách Potraviny na pranýři.

Internetová stránka, kterou spustilo ministerstvo zemědělství a Státní zemědělská a potravinářská inspekce, má ukázat, že některé potraviny prodávané v České republice jsou špatné.

S nekvalitními, falšovanými, a dokonce nebezpečnými potravinami se inspekce setkává v regálech řetězců a obchodů dnes a denně. Spotřebitelé se konečně můžou informovat nejen o tom, jaké výrobky jsou ošizené, ale dozvědí se například, kde prodávají závadné potraviny, které můžou způsobit zdravotní problémy.

Blesk náhodně vybral dvacítku výrobků, kterými se možná každý den krmíte, a byl v šoku! Některé masné výrobky maso skoro neviděly, chleba, který je určený pro bezlepkovou dietu, je doslova napěchovaný lepkem a na čokoládě si zase pochutnávali škůdci.

maximillian ( 14. července 2012 17:29 )

maximillian ( 14. července 2012 17:28 )

Petrolin ( 14. července 2012 14:19 )

Daleko nejvíce nějakým způsobem závadných potravin uvedených v seznamu je z Česka.Myslím,že výrobci z Polska,z Česka či Německa jsou ve své snaze nás odrbat svorni.Všichni jsou si vědomi,že poctivou prací nezbohatnou.Bohužel ne vždy se v uvedeném seznamu pozná, zda se jedná o potravinu,která se stala závadnou skladováním nebo je závadná již od vyrobení.Kontroly by měly zásadně trvat na tom,aby na výrobku bylo uvedeno z čeho je vyroben.Pak bude každého věcí co si koupí,zda sekanou za 85 Kč či sekanou vyrobenou pomletím svíčkové a panenky za 280 Kč.

Shelby16 ( 14. července 2012 13:33 )

Koupila jsem 2 klobásky od obchodní firmy Farma Natura s ujištěním, že se jedná o kvalitní poctivý uzenářský výrobek od poctivých farmářů ze Slovenska a z Čech - tvrdil mi to prodavač ve stánku. Když jsem je snědla u poslední klobásy byl zapomenutý štítek s polským nápisem a název nějaké Polské firmy, ihned jsem to šla vyzvracet, nestojím o rakovinu z posypové soli ze silnic. Šla jsem si stěžovat, ale peníze mi už nevrátili, naoplátku od nich už nikdy nic nekoupím, když lidem lžou. Možná, že některé uzeniny jsou ze Slovenska nebo z Čech, ale když to prokládají i polskýma, tak už k nim nemám důvěru !!

Shelby16 ( 14. července 2012 13:22 )

Napařila bych Polákům za ty podvody a ohrožení zdraví Evropských spotřebitelů miliardové pokuty z EU !!!

Zobrazit celou diskusi