Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Důchodce (83) přišel o více než dvě stě tisíc korun

Policejní portréty podvodníků, kteří brněnského důchodce okradli o více než 200 tisíc korun.
Policejní portréty podvodníků, kteří brněnského důchodce okradli o více než 200 tisíc korun.  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: Gabriela Peringerová - 
31. května 2012
08:31

Další případ okradeného důchodce řeší brněnští kriminalisté. Obětí podvodníků a zlodějů se tentokrát stal muž (83) z Bystrce.

Důchodce si odpoledne vyšel na pravidelnou vycházku a došel až na Burianovo náměstí, kde se chtěl podívat na kapličku, když u něj zastavilo tmavé auto s tónovanými skly. Z auta vystoupila silnější žena snědé pleti, která měla na pravé tváři výrazné mateřské znaménko a na hlavě klobouček, který jí zakrýval vlasy. „Mluvila německy, nepředstavila se, pouze uvedla, že s přítelem potřebují najít nejbližší nemocnici a muže požádala, zda by je nemohl navigovat,“ popsala mluvčí policie Andrea Straková.

Starý pán souhlasil a nasedl do vozidla. Po cestě s ním hovořil také v němčině silnější asi padesátiletý řidič světlé pleti. Svěřil se, že by potřeboval zaplatit operaci za kamaráda, ale má pouze dolary, které mu v nemocnici nechtějí vzít. Důchodce následně požádal o výměnu peněz.

Protože šlo o částku 117 000 korun, důchodce v úmyslu pomoci, zavedl povedenou dvojici až k sobě do bytu. „Ze skrýše vzal finanční hotovost a odpočítal požadovanou částku. Jen několik minut po odchodu bezpáteřních podvodníků si ale uvědomil, že byl oklamán. Nezůstaly mu žádné dolary a z úkrytu mu zmizelo dalších sto tisíc korun. Zloději ho tak naprosto bezostyšně a drze okradli o více než 200 000 korun,“ dodala mluvčí Straková.

V souvislosti s uvedeným případem také mluvčí připomněla, že policie apeluje zejména na starší lidi,  aby byli obezřetní v komunikaci s neznámými lidmi. Podobných podvodníků se údajně po Brně pohybuje více a vymýšlí nejrůznější lsti, jak seniora okrást.

 

gogo ( 1. června 2012 07:14 )

Starý člověk má často jedinou jistotu v úsporách. A má je proto raději doma. Z různých důvodů. Kdyby ty peníze dal dětem, tak se na něj třeba potom vykašlou. Ty peníze mu pomáhají si udržet od nich určitý odstup a respekt. Jakmile peníze svým dospělým zaopatřeným a třeba i hladovým dětem dá, pak téměř s jistotou propadne často peklu domovů důchodců či LDN...

gogo ( 1. června 2012 07:10 )

Každý starý člově je naivní... I Vy budete naivní. Pokud se toho dožijete... To jsou přírodní zákony, které se nikomu nevyhýbají ... Ať tomu nyní věříte či nikoliv...

gogo ( 1. června 2012 07:09 )

Ano, je tomu přesně tak. Ale je neuvěřitelné, kolika mladým lidem v této diskuzi vůbec nic nedochází. Jakoby si ani nedovedli představit, že i oni (a to velice rychle) také zestárnou ...

gogo ( 1. června 2012 07:07 )

Ale děvče... jednou se to stane třeba i Tobě. Pokud se toho věku dožiješ... Je to bezohledný hyenismus založený na tom, že starý opuštěný člověk je již velice naivní a důvěřivý.. Jak praví české přísloví : "Kůň je jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem." A Ty by jsi tyto případy netrestala ? Nevíš co mluvíš. Ale můžeš se zde těm nešťastníkům omluvit. Pokud Ti něco dojde...

zelena.karkulka ( 31. května 2012 21:11 )

jestli nešlo o nějaký sexy služby,na novinkách to psali trošku jinak

Zobrazit celou diskusi