Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Senior zemřel po převozu na záchytku: Opilý nebyl! Máme jeho poslední snímky

Autor: Jiří Čada - 
12. května 2012
14:46

Důchodce Miroslav Mička (†73) zřejmě neměl před svou smrtí co dělat na jihlavské záchytce. Tam ho poslal lékař novoměstské nemocnice. Tvrdil, že senior byl opilý. Ten ale na záchytce zkolaboval a po převozu do nemocnice v Jihlavě zemřel. Blesk nyní získal fotografie, které svědčí o tom, že senior opilý nebyl.

Miroslav Mička koncem ledna na srazu svých vrstevníků upadl na schodech žďárské sokolovny a rozbil si hlavu. Lékař novoměstské nemocnice, kam byl záchranáři převezen, však Mičku označil za opilce a místo na vyšetření ho poslal na záchytku. Odtud byl těžce zraněný později z rozhodnutí lékaře záchytky převezen do jihlavské nemocnice. Tam zemřel na krvácení do mozku.

Může opilec stát na jedné noze?

Blesku se podařilo získat poslední záběry zraněného muže ze záchytky. Z nich je zřejmé, že muž se před převozem do nemocnice sám oblékal. Důchodce na nich nevykazoval známky opilosti či agresivity, jak popisoval v průvodním protokolu novoměstský lékař.

„Pana Mičku jsme přijali. Byl k nám přivezen v doprovodu strážníka. Stěžoval si, že nemůže dýchat,“ řekl Blesku mluvčí Služeb města Jihlavy, které záchytku provozují, Martin Málek. Když Blesk mluvčímu předložil záběry z posledních okamžiků života důchodce, ten připustil, že Miroslav Mička nebyl zcela standardním klientem, který by vykazoval známky velké opilosti.

„Dokázal stát na jedné noze, když se oblékal. To většina našich klientů v důsledku opilosti nedokáže,“ připustil Málek. Podle jeho slov Mičku v průběhu jeho pobytu na záchytce několikrát navštívil lékař. Ten zjistil, že pacient má zlomených několik žeber a nařídil okamžitý převoz do nemocnice. Teprve tam lékaři odhalili masivní krvácení do mozku.

Záběry z bezpečnostních kamer si už prohlédli žďárští kriminalisté, kteří smrt důchodce vyšetřují.

Video Záchytka požaduje peníze od rodiny mrtvého muže - Jiří Čada, foto: průmyslová kamera
Video se připravuje ...

Záchytka chce peníze za mrtvého

Záchytka nyní paradoxně po rodině zemřelého vymáhá náklady spojené s jeho pobytem. „Je nám pochopitelně líto, co se stalo, ale klient u nás měl nadstandardní péči a nevidím důvod, proč by neměla být uhrazena,“ tvrdí mluvčí Málek. Syn zemřelého Miroslav (43) je postupem záchytky zdrcen. Požadovanou částku čtyř tisíc korun je připraven zaplatit, ale peníze chce zpět vymáhat soudní cestou.

nojasne ( 13. května 2012 12:09 )

To tvrdí multikulti aktivisti, ve snaze to zamést. On sám popřel, že by změnil výpověď v tomto smyslu.

nojasne ( 13. května 2012 12:07 )

Jaký doktor si spojil ? Doktor si nemá co spojovat, doktor má dělat vyšetření !!! Na alkohol je alkoholtester a na úraz hlavy a zlomený žebra je CT a rentgen.

nojasne ( 13. května 2012 12:04 )

i kdyby měl člověk v krvi 5 promile, pokud ho do nemocnice přiveze záchranka poté, co se uhodil do hlavy, měl by nejdřív vyšetřen na možná zranění a pokud budou vyloučena, pak šup na záchytku.

nojasne ( 13. května 2012 12:00 )

Tak především ten felčar v nemocnici neměl vůbec zkoumat, jestli je pacient opilý nebo ne. Pokud někoho přivezou po úrazu do nemocnice, musí mu být poskytnuta první pomoc bez ohledu na stav alkoholu v krvi. To když se v hospodě strhne rvačka, tak je sanitka odveze na záchytku a zranění se bude ošetřovat po vystřízlivění druhý den nebo co ? Navíc vliv alkoholu se posuzuje podle nějakého videa nebo co ? To na už se na záchytce nedělají odběry krve ? A na tester za tisíc korun taky nemají ?

lipno ( 13. května 2012 10:15 )

A do takývý soudce, co tvrdí, že za měsičních ca 100 000 Kč tvrdí, že nmůže nestranně rozhodovat!

Zobrazit celou diskusi