Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kluci z autobusu smrti slaví narozeniny: Přejeme si jen život

Autor: Jan Doležal, mivrk - 
2. července 2012
05:00

Armádní Airbus A-319 přivezl v sobotu odpoledne poslední tři zraněné turisty z tragické havárie autobusu v Chorvatsku. Všech třiačtyřicet účastníků nehody, kteří přežili, je tedy už zpátky v Česku.

Dvojčata Terezku a Natálku (13) transportoval ihned po přistání speciálu vrtulník do Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči. Obě dívky čeká další náročná léčba včetně plastických operací kůže a svalů na nohou. Další ženu převezla sanitka do Ústřední vojenské nemocnice.

Chvílemi jsme na nehodu zapomínali

Vládním speciálem se do Česka vrátila i dvojčata Martin a Jakub se svou tetou Radanou Faměrovou. Při nehodě všichni vyvázli bez vážnějších poranění a jako jediní se rozhodli dovolenou dokončit. „Byly okamžiky, kdy jsme opravdu zapomněli na to, co jsme prožili,“ řekla Blesku se slzami v očích paní Radana.

Martin a Jakub mají právě dnes narozeniny. Je jim 14 let. „Uspořádáme velikánskou oslavu a budeme si přát jen zdraví a život. Vždyť už jsme mohli být mrtví. Vždyť stačilo, abychom neseděli uprostřed autobusu, ale o pár sedadel vpředu,“ oddychla si teta obou chlapců. Chtěla by, aby její synovci už nikdy nemuseli zažít to, co mají za sebou.

1946 ( 4. července 2012 15:25 )

Jestlipak si tetka behem dovolené vzpomněla alespon 1x na těch 8 mrtvých a hlavně na mrtvou malou Julinku, která už nikdy neuvidí moře, slunce, nikdy už nebude slavit velkolepé narozeniny.

1946 ( 4. července 2012 15:23 )

adorator ( 2. července 2012 14:34 )

tak si to madam užila, dokonce i na havárii zapomněla, vládní speciál pro ni přiletěl, nějaký ten penízek za článečky do Plesku určitě taky kápnul ..... vcelku vydařená dovolená....

eillenn ( 2. července 2012 10:58 )

Hlavně už nikdy víc taková nehoda

marie60 ( 2. července 2012 10:56 )

Spíš jak ty to umíš, že? Ty jsi pořád takový agresivní morous, že bych ti hned jednu pleštila.

Zobrazit celou diskusi