Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terezka (†14) vzala rodičům auto a bourala: Nehodu nepřežila

Terezka (†14) vzala auto své matce, která byla na dovolené a vybourala se
Terezka (†14) vzala auto své matce, která byla na dovolené a vybourala se  (Autor: Foto Nový Čas)
Autor: INT, ljš - 
3. července 2012
10:05

Bylo jí teprve 14 let a před sebou měla poslední prázdniny na základní škole. Chtěla si je pořádně užít, a tak mamince ukradla auto, usedla za volant a vyrazila se svým kamarádem (18) na výlet. Ten se jí stal ale osudným, řízení vozu nezvládla, vybourala se a na místě zemřela.

„Po projetí mírné pravotočivé zatáčky se dostala na rovný úsek cesty a následně z doposud přesně nezjištěných příčin do protisměru. Vozidlo narazilo do svahu a zůstalo převrácené na levém boku. Při dopravní nehodě utrpělo děvče zranění, kterým na místě podlehlo, 18letý spolujezdec utrpěl lehká zranění,“ řekl serveru cas.sk policejní mluvčí. Dívka pravděpodobně nebyla připoutaná, po nárazu z vozu vypadla a ten ji zavalil.

U spolujezdce dechová zkouška požití alkoholu nepotvrdila, zda před jízdou pila mladá řidička, ukáže až soudní pitva. Podle serveru Noviny.sk vzala školačka auto své matce, která byla v té době na dovolené.

"Je nám velmi líto, co se Terezce stalo. Když jsem se na konci školního roku loučil se žáky, řekl jsem, že doufám, že se na konci prázdnin všichni setkáme zdraví. A je za námi teprve první den prázdnin a už prožíváme takové velké neštěstí," řekl ředitel Spojené církevní školy v Dolním Kubíně Ľudovít Mačor.

Shelby16 ( 4. července 2012 12:29 )

Na jednu stranu chápu, že mladí lidé dělají v pubertě hlouposti a někdy až neuvěřitelně hazardují. Já jsem také nebyla svatá ve 14-ti, ale v životě by mě ani ve snu nenapadlo ukrást rodičům auto nebo si ho bez dovolení půjčit. Když jsem měla od 18-ti řidičák vždycky jsem slušně požádala otce zda bych si mohla zkusit řídit. Ze začátku jsem jezdila pod dohledem otce a to velmi opatrně a zodpovědně. Později jsem měla vlastní auto. Tohle je možná o špatné výchově rodičů, holka byla asi od dětství pěkně oprsklá, když si tohle dovolila a ještě k tomu bez papíru v takhle nízkém věku !! Komu není rady, tomu není pomoci ! Navíc nechápu, že holky prakticky v dětském věku si užívaly s příteli, zmíňka je i o mladší sestře. Sice to tam není konkrétně řečeno, ale dovedu si to představit, jestli její sestra už od 12-ti či 13-ti má přítele tak je to na trestní oznámení policií. To byly snad dcery nějaké prostitutky... místo aby si hráli s panenkama a plyšáka už randily s klukama

naidka ( 4. července 2012 06:56 )

asi chtěl hofík napsat, že když řídí 144-letá nebo 14-ti letá, že to vyjde nastejno.

zelena.karkulka ( 4. července 2012 02:17 )

no tak si to užila,ne?

dobrotka ( 4. července 2012 00:58 )

144 je porad 144 a 14 je 14 a mezi 144 a 14 nelze dat rovnitko

jahodove_ticho ( 3. července 2012 21:09 )

To bych fakt chtěl, když mi bylo 18 nechat taxikařit nějaký děcko

Zobrazit celou diskusi