Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče vlčích dětí: Políbili se, ale otec dostal zase 8 let

Autor: Sandra Apostolidisová - 
25. června 2012
14:21

Rodiče vlčích dětí Martin a Hana K. přišli k soudu ruku v ruce, políbili se a nepustili se ani po celou dobu soudního jednání. Doufali, že jim soud zmírní tresty. Ten však původní rozhodnutí potvrdil. Otec jde na 8 let do basy, matka má podmínku. 

Konečný rozsudek přijali rodiče vlčích dětí s ledovým klidem. Celou dobu se drželi za ruce. Martin K. stráví 8 let za mřížemi. Hana K. dostala tři roky s podmíněným odkladem na 5 let. Soud jí navíc nařídil léčbu na psychiatrii. Obhájci se okamžitě odvolali.

Posudky expertů

Podle pediatra, který u soudu svědčil jako první, byly děti, které policisté našli na pražských Vinohradech, silně zanedbané, deprivované a dokonce tloukly hlavičkami o postýlku. To ale jejich otec zcela odmítá.

Podle další lékařky nebyly děti po odebrání od rodiny schopny přijímat tuhou stravu, protože neuměly kousat. Mladší Vítek se prý adaptoval rychleji, ale takovou deprivaci prý znalkyně neviděla několik let.

Video  Matka vlčích dětí dostala podmínku, otec stráví osm let v base  - Blesk - Sandra Apostolidisová
Video se připravuje ...

Chlapci byli zanedbaní i z psychologického hlediska a vyhýbali se očnímu kontaktu. V současné době je vývoj mladšího chlapce již v pořádku, starší je na tom hůře, používá prý jen asi 30 slov.

Soudce chce vynést rozsudek ještě dnes, je pravděpodobné, že trest bude zmírněn.

Bylo to týrání, nebo jen špatná péče?

Obžaloba viní oba rodiče z týrání svěřené osoby, neboť podle ní způsobili svým synům těžkou újmu na zdraví. Rodiče "vlčích dětí" údajně narození svých dvou synů zatajili a drželi je po celý život ve svém bytě. Nedávali jim prý také dostatečně najíst, neoblékali je a ani je pořádně nemyli.

Roční chlapec a jeho dvouletý bratr žili v uzavřeném bytě na pražských Vinohradech, když je policisté našli, neuměli vůbec mluvit, pouze plakali a vydávali občasné zvuky.

Nedokázali ani chodit, neměli kousací reflexy a nebyli na svůj věk dostatečně fyzicky a psychicky vyvinutí. Děti mají údajně poškozené mozkové funkce a nelze vyloučit, že budou mít trvalé psychické následky.

Muž i žena vinu od počátku popírají. O děti se prý starali dobře, pouze nejsou zastánci tradičních metod výchovy.

illis ( 26. června 2012 20:37 )

Pro ty děti to mohou být totiž doživotní následky. Nechat děti běhat nahaté, protože prý vylučují hlen a oblečení by mohlo být mokré, ten chlap je fakt na hlavu . Ani svým rodičům neřekli, že se jim chlapci narodili. Máma si točí ňadry , aby neotěhotněla, táta na dotaz, zda mají pračku odpověděl, že jeho žena je pračka, protože vše pere v ruce. Ještě si myslíte, že jsou normální. Těm bych nesvěřila ani psa, natož dítě. On vidí jen ji, o děti mu vůbec nejde.

arcaben ( 26. června 2012 08:24 )

Přečtěte si jiné kauzy týraných či zavražděných dětí v Čechách!!!Z hrůzou zjistíte,že za mnohem příšernější týrání ba dokonce zabití dostali pachatelé mnohem MÉNĚ než-li otec"vlčích chlapců"!!!8let mi přijde přehnané!!

zelena.karkulka ( 25. června 2012 23:21 )

zřejmě jsi při hornické učilišti stačil vystudovat i psychologii,viď?Jinak si to nedovedu vysvětlit

zelena.karkulka ( 25. června 2012 23:19 )

měla jsem známý po revoluci,evangelický kněz a jeho žena-měli malého chlapce a ten trávil celý den sám ve vypolstrovaném pokoji-aby se mu nic nestalo,všem okolo to připadalo normální...najíst dostal,nic se mu nemohlo stát,nikoho to nezajímalo,protože to byl přece kněz a ten tomu rozumí líp

buban ( 25. června 2012 22:12 )

snazi se urazet vsechny, kdo ziji v Cesku. Pritom nebyt jeho vyhodne provdane dcery, byl by v (_Y_) jako vetsina naroda. Koneckoncu on v te (_Y_) je taky-akorat ze v GB a snazi se si to nepripoustet. Placka rozhodne nejsem a informovani o tomto radobyanglicanovi jsou vsichni, kdo jsou na diskusich uz nejaky ten patek. Ten deb to na sebe vsechno vyvalil uz davno...

Zobrazit celou diskusi