Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Litoměřický Kaufland prodával plesnivé pečivo

Kaufland - ilustrační foto
Kaufland - ilustrační foto  (Autor: Blesk)
Autor: jos, ČTK - 
19. června 2012
12:17

To je ale hnus a drzost! Obchodní dům Kaufland v Litoměřicích připravoval a prodával svým zákazníkům plesnivé pečivo.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v litoměřickém Kauflandu našla 64 rozmražených polotovarů chlebů, které byly napadeny plísní.

SZPI kontrolu provedla na základě podnětu spotřebitele, který si pekařský výrobek koupil. ČTK o tom dnes informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Chleby přitom byly připraveny spolu s jinými druhy polotovarů k rozpékání a k prodeji v oddělení čerstvého pečiva. Jde o Chléb kulatý se zářezy o hmotnosti 480 gramů, dodavatelem mraženého polotovaru je společnost Inter Europol Piekarna Szwajcarska S.A., Marki, Polsko.

Potravina byla na místě vyhodnocena jako nevhodná k lidské spotřebě a v souladu s nařízením Komise (ES) 178/2002 inspekce zakázala další uvádění do oběhu. Zároveň SZPI nařídila Kauflandu Česká republika, aby prověřil uvedené polotovary ve všech svých prodejnách. Plísně zpravidla produkují mykotoxiny, což jsou látky, které mohou vážně poškodit lidské zdraví.

arcaben ( 19. června 2012 14:39 )

Když jsou lidi tupí a kupují to jen proto,že je to levnější...Alespoň nepotřebují léky na zácpu...

abyss ( 19. června 2012 13:50 )

Do Litoměřic občas jezdím, jsou tam nejméně dvě malá soukromá pekařství s výborným pečivem i chlebem. Kdyby lidi nebyli prasata a nekupovali ty polotovarové sr.čky, tak by i řetězce museli zvýšit kvalitu pokud by chtěli prodat.

henes ( 19. června 2012 13:08 )

Lidská blbost je neomezená,s.račky budou lidi kupovat dál,je to o pár halířů přece levnější...Dobře jim tak

rezacek ( 19. června 2012 12:43 )

Ten kšeft je mi bytostně odporný od samého začátku - ten vedle benzínové pumpy. Nekvalitní zboží,ležáky, neochotný personál, plno cikánů (pozor na kapsy) ... Je dobrý akorát na jedno: bezplatné parkování u výstaviště.

vejkyt ( 19. června 2012 12:34 )

já to věděl že tam něco nehraje. byl sem tam jednou a nelíbílo se mi tam, ještě že tak, asi intuice

Zobrazit celou diskusi