Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Inspekce varuje: Pozor na tuhle žábu!

Česká obchodní inspekce varuje před touto zelenožlutou žábou
Česká obchodní inspekce varuje před touto zelenožlutou žábou  (Autor: ČOI)
Autor: ČTK, ljšk - 
7. června 2012
13:51

Hračka, která může zabíjet, nebo vážně poškodit zdraví vašeho dítěte, tak vyhodnotili inspektoři České obchodní inspekce křiklavě zelenožlutou žábu s přísavkou. Tu totiž může váš potomek od přívěšku snadno oddělit a vdechnout.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila na tuzemském trhu nebezpečnou textilní hračku ve tvaru chlupaté žáby, jejíž přísavku může malé dítě snadno spolknout nebo vdechnout. "ČOI proto zakázala prodej tohoto výrobku," sdělila mluvčí ČOI Miloslava Fléglová.

Zákaz se týká zelenožluté vycpané žáby s přísavkou, která vydává zvuky. Textilní hračka zřejmě pochází z Číny. "Přísavku se spojovacím kroužkem může při hře dítě od hračky snadno oddělit. Takto uvolněná přísavka představuje riziko spolknutí nebo vdechnutí," uvedla Fléglová.

Nebezpečná hračka podle Fléglové nesplňuje ani informační povinnosti, neboť na výrobku nejsou uvedeny žádné povinné údaje nebo symboly identifikující výrobce či dovozce. ČOI prodej chlupaté žáby s přísavkou zakázala a hračku nahlásí do varovného systému Rapex, pomocí kterého se nebezpečné výrobky stahují z unijního trhu.

misaco ( 7. června 2012 23:15 )

Že má přísavku, to si všimnete, ale že obsahuje nebezpečné těkavé látky a uvolňuje vlákna, to je všem jedno...

londynskypes ( 7. června 2012 14:38 )

Marešovi ha r a,nti ...dneska píšou ,že jim chrtík umřel já to na blesku psal .že ho utahají A JE TO TADY!!!

Zobrazit celou diskusi