Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zátahy na tajné nevěstince: Ve Zlíně zavřeli již třetí, kuplíři míří za mříže

V přízemí domu byl nevěstinec, lidé v patře trpěli
V přízemí domu byl nevěstinec, lidé v patře trpěli  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
8. června 2012
21:49

Ve Zlíně mají kriminalisté pěkně napilno. Letos tam zavřeli již třetí nevěstinec. Po masážním salonu a nočním klubu to byl v minulých dnech erotický privát, ve kterém poskytovalo za úplatu erotické služby 10 žen. Dva provozovatelé (32,37) byli obviněni z kuplířství. Za to si mohou odsedět i osm let.

Dva „podnikatele“ sledovala kriminálka delší dobu. Nejdříve provozovali tyto služby na sídlišti Jižní Svahy. V lednu se přemístili do čtvrti Mokrá. Spolumajitel bytového domu jim pronajal celé přízemí, 160 m2. To mělo sloužit jako nebytové prostory –  kanceláře a sklad. Místo toho se tam odbývaly sexuální orgie a ostatní spolumajitelé domu si neustále stěžovali na hluk.

Do nevěstinců jezdili mladíčci i tátové od rodin

„Jeden měsíc jsme to počítali. Jen od 7-18 hodin se tam vystřídalo 105 aut. Byli to chlapi z různých krajů. Včetně pražských značek a taky Slováci. Nezkušení mladíčci, tátové od rodin, kteří měli v autě dětské autosedačky i staříci,“ přiblížila žena (60), která tvrdí že se celé měsíce nevyspala.

Provoz byl non-stop a některé ženy tam i bydlely. Lidé si užili hluk, bouchání a veškeré erotické debaty i intimnosti byly navíc do patra slyšet! Proto často volali policii. „Jeden z provozovatelů mi sprostě nadával a vyhrožoval, že mě zabije. Není divu, že mám strach,“ dodala žena, která nechtěla zveřejnit jméno.

V přízemi domu byl nevěstinec, lidé v patře trpěli V přízemi domu byl nevěstinec, lidé v patře trpěli | Slávka Červená

Prostituce zakázaná není, kuplířství ano

Provozovatelé lákali zákazníky prostřednictvím inzerátů v novinách i na internetu. Klient platil za půl hodiny 800-1500 Kč. Za celý den15 tisíc. Nevěstinec byl přitom údajně nevalné úrovně. Z referencí vyplynulo, že nejeden muž se tam i nakazil. „Muži u výslechu dlouho tvrdili, že pouze pronajímali pokoje, posléze se však pod tíhou důkazů přiznali,“ sdělila mluvčí policie Jana Macalíková.

Prostituce jako taková trestná v České republice není, pokud se neprovozuje v blízkosti škol nebo podobných zařízení. Za kuplířství neboli kořistění z prostituce však hrozí trest odnětí svobody. V tomto případě oba pánové mohou skončit ve vězení až čtyři roky, případně i oms let.

mandat ( 9. června 2012 22:30 )

Bylo by lepsi prostituci zlegalizovat a udrzet na nejake urovni.Holky maji bezpecnost a nejakou hygienu.Ted bude vse jeste horsi a ilegalni. Bylo by take dobre udelat zatah v Severnich Cechach. Je zajimave, ze tam ty holky u hranic nikoho nerusi.

mandat ( 9. června 2012 22:28 )

Mozna policie nedostala pozadovane penize, tak se ted msti.

fionora ( 9. června 2012 14:00 )

miglandc-kdyby nebyli kurev----, kteří se za to nestydí a chodí do bordelu, nebylo by třeba nevěstinců.

miglandc ( 9. června 2012 13:41 )

Je fakt zajímavé že po té sametové v našem státě se ukázaly naše ženy jaké jsou ku...vy.ani se za to nestydí.Každy muž se rád podívá ale ta kvanta něco o ženách svědčí.

frantaklika ( 9. června 2012 09:08 )

většina mamin to dělá aby měli děcka co do huby..tyto cluby jim dávají alespon nějaké zázemí a bezpečnost..jaký je rozdíl mezi provozováním nálevny s automaty a bordelem? jaká je společenská nebezpečnost této činnosti ? To že stát za to neumí vybrat daň a umí jen šikanovat svědčí o nekompetentnosti této vlády a vlád předchozích.

Zobrazit celou diskusi