Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Satan v sukních: Ruská vražedkyně zabila 17 lidí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
6. června 2012
21:51

Pátrali po ní dlouhých osm let a byli přesvědčeni, že tak brutální činy mohl spáchat jedině muž. Za tu dobu stihla Irina Gajdamačuková (41), matka dvou dětí, zabít 17 bezbraných seniorů.

"Zabila jsem je kvůli penězům, potřebovala jsem alkohol a manžel mi nechtěl dát peníze na vodku," přiznala soudu v Jekatěrinburgu. Vraždila přitom často jen kvůli drobným, jedna z obětí u sebe neměla víc než 500 korun. Celkově si nakonec přišla na částku kolem třiceti tisíc korun.

Aby získala důvěru svých obětí, převlékala se za sociální pracovnici. Když ji senioři pustili do bytu, ubila je sekyrou nebo kladivem. Pak je okradla o vše, co měli v peněžence.

Policisté za osm let vyslechli více než 3.000 lidí a dlouho byli přesvědčeni, že musel vraždit muž, který se možná převládá za ženu. Nakonec se však jedné z Irininých obětí podařilo přežít a policistům jasně řekla, že se jedná o ženu. Vyšetřovatelé sice brzy zatkli podezřelou, ta se ovšem ukázala být nevinnou.

Osudnou se Irině stala až sedmnáctá vražda. Tehdy se nepřevlékla za sociální pracovnici, ale za malířku pokojů a sousedé oběti ji policii věrně popsali, dopadena byla za několik dní. Soudce ji nakonec poslal na 20 let do vězení, trest jí snížil z původních 25, protože vzal v úvahu, že je matkou dvou dcer.

blbaevinka ( 7. června 2012 07:10 )

Priatelia....to je ona.....vrtajzub

Zobrazit celou diskusi