Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda Dagmar (†31) na Zélandu: V tomhle autě jela na smrt

Autor: ljš - 
6. června 2012
11:28

Policistům se stále nepodařilo rozkrýt všechny detaily týkající se pohybu české turistky Dagmar P. a jejího vraha Jasona Frandiho v osudnou sobotu. Zveřejnili proto fotografii zabijákova auta a žádají občany, aby se přihlásili, pokud vůz v oblasti Waimate viděli.

"Zveřejnili jsme fotografii Frandiho auta, protože doufáme, že to lidem pomůže vzpomenout si, kde ho 26. května před vraždou viděli," řekl novinářům vyšetřovatel.

V informacích o pohybu brutálního vraha jsou totiž stále velké mezery. Frandi byl naposledy spatřen v městě Waimate v sobotu ve 12:17 odpoledne. Představa o pohybu české turistky Dáši je o něco jasnější - naposledy ji viděli krátce před tím, něž nastoupila do auta svého vraha.

"Mezi 15.00-15.10 mluvila s řidičem na silnici 8 u Cromwellova mostu. Snažila se stopovat směrem na South Canterbury, svědek jel ale jinam," popsal vyšetřovatel setkání, které mohlo Dáše zachránit život.

Na případu stále pracuje více než 20 detektivů, kteří se také snaží vyslechnout všechny účastníky charitativní jízdy, při níž byla těla Dagmar a Frandiho nalezena.

Novozélandský recidivista Jason Frandi se ke spáchání vraždy a následné sebevraždy rozhodl patrně již v sobotu ráno, když se dozvěděl, že je mu v patách policie na základě anonymního udání o zneužívání dětí. Dívce, která stopovala, na sraz se svou sestrou, zastavil v sobotu kolem půl čtvrté odpoledne. Odvezl ji na odlehlé místo, kde ji znásilnil a pak jí podřízl hrdlo. sám pak spáchal sebevraždu. Jejich těla byla nalezena o den později.

naidka ( 6. června 2012 17:17 )

Seriál na pokračování. Už to nikoho nezajímá.

vrtajzub ( 6. června 2012 15:35 )

Pod zemou je bezpečnejšie.Tam si už nezastopuje.Prichádzajú časy, ked živý budú závidieť mrtvým !!

jaramila ( 6. června 2012 15:07 )

To bych neriskovala jezdit stopem - v cizí zemi, s cizím člověkem ,v cizím autě...

Zobrazit celou diskusi