Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kolaps na opavském magistrátu: Fronta na pasy se točí kolem celé budovy!

Na dně sil jsou úředníci opavského magistrátu. Pod okny jim stojí fronta lidí dlouhá několik desítek metrů.
Na dně sil jsou úředníci opavského magistrátu. Pod okny jim stojí fronta lidí dlouhá několik desítek metrů.  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: Jiří Krušina, lmk - 
19. května 2012
11:44

Magistrát v Opavě zkolaboval pod náporem zájemců o nové cestovní pasy a občanky. Lidem při mnohahodinovém čekání dochází trpělivost. Zoufalé vedení magistrátu již kontaktovalo ministerstvo vnitra.

Na dně sil jsou úředníci opavského magistrátu. Pod okny jim stojí fronta lidí dlouhá několik desítek metrů. A všichni chtějí nové pasy a občanky. „Stojím tu jako hňup už čtyři hodiny a pohnul jsem se o pár metrů. Pas nutně potřebuji a doufám, že mi ho stihnou udělat. Takovou frontu jsem nikdy neviděl,“ prozradil Kamil Juroška (48) z Opavy.

Vedení Opavy již oslovilo ministerstvo vnitra. „Pan primátor Jirásek v dopise ministrovi Kubicemu označil situaci za neúnosnou. Požaduje finanční prostředky na zřízení dalších míst pro zpracování žádostí o cestovní pasy a občanské průkazy,“ sdělila mluvčí Opavy Lada Dobrovolná.

Magistrát přemýšlí o vybudování dětského koutku, kde by mohli rodiče s malými ratolestmi počkat. „Mohu potvrdit, že o koutku pro děti skutečně přemýšlíme. Na tomto místě si budou moci děti nejen hrát, ale třeba je zde budou moci matky nakrmit,“ dodala Dobrovolná.

e.44 ( 19. května 2012 14:08 )

Tohle fňukání mi někoho dost připomíná Že by noru20? Jó holka když nic neznáš a neumíš, kromě toho fňukání, nikdy na tom líp nebudeš....

e.44 ( 19. května 2012 14:04 )

Češi doma brečej a přitom střádaj do štrozoku na dovolenou na který by si mohli hrát na haury. Stačí vystrčit nos za hranice. A nejen za hranice státu nebo EU, ale i za "hranice" kontinentu a můžeš se přesvědčit, že všude je čechů, hlavně v létě, jak nas*áno.

e.44 ( 19. května 2012 13:57 )

Požaduje finanční prostředky na zřízení dalších míst pro zpracování žádostí o cestovní pasy a občanské průkazy,... No to si dělá kozy, ne? Místo aby se to operativně řešilo jako jinde sesazením bab z právě nevyužívaných služeb do jednoho kanclu a uvolnily se tak kanceláře pro vyřizování pasů, tak toho chce zneužít k vytažení peněz z ministerstva, které momentální katastrofální situaci stejně nevyřešej(než je dostane tak bude po sezóně) a který stejně skončej v něčí kapse

miriam ( 19. května 2012 12:32 )

určitě jsi chytrá holka a zvládneš si najít na netu, jaká změna bude platit od 26.6.2012 třeba ti pak dojde, proč tu frontu stojí rodiče s dětmi, kteří chcou jet po evropě...

lukreciaborgia ( 19. května 2012 12:25 )

pro sheila16-ale internet máte,tak ještě není tak zle.QA jak to,že má vaše teta jenom 5 000.-Kč důchod,když průměrný důchod v Česku je 10 760.-Kč?Co dělala před důchodem?

Zobrazit celou diskusi