Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Béme, zmiz ze Sněmovny, vyzývají Nečas a vedení ODS

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
27. března 2012
11:02

Zády ke svému někdejšímu členovi se obrací jeho někdejší politická základna, Občanská strana demokratická. Její grémium podpořilo premiéra Nečase ve výzvě, aby Pavel Bém složil poslanecký mandát a opustil Sněmovnu. Jde samozřejmě o důsledek odhalených kontaktů mezi "Blanickými dvojčaty" Bémem a Janouškem. Bémovi se ale zatím definitivně odejít nechce.

Hozený přes palubu uprostřed oceánu, bez záchranného kruhu. Tak si může připadat Pavel Bém, kterému mnozí kdysi prorokovali v ODS velkou budoucnost. Dotáhl to až na pražského primátora, jenže současná kauza mu nejspíš definitivně zlomí politický vaz. Jenže může si za to jedině on sám.

Po aféře s odposlechy mezi Bémem a jeho podařeným kamarádíčkem Janouškem, podnikatelem, vlivným lobbistou a šedou eminencí Magistrátu hlavního města v době Bémova velení Praze, se od Pavla Béma definitivně odvrací jeho domovská ODS.

Grémium podpořilo Nečase: Ve Sněmovně tě nechceme, Béme     

Nejprve přišlo pozastavení Bémova členství ve straně, nyní dochází i ke zvýšení tlaku na někdejšího primátora, aby složil poslanecký mandát a "vypakoval" se  ze Sněmovny.

Grémium ODS dnes totiž podpořilo stanovisko stranického předsedy Petra Nečase a to včetně výzvy, aby Bém odstoupil z poslanecké funkce. Oznámil to mluvčí občanských demokratů Tomáš Bartovský.

Bém o pozastavení členství ve straně požádal v pondělí sám z toho důvodu, že mu Nečas hrozil vyloučením, pokud tak neudělá. Nad opuštěním Sněmovny však Bém váhá. Tento krok mu přitom doporučila i předsedkyně poslanců Miroslava Němcová, podle které by udělal svým odchodem jedině dobře. 

Bém se cuká, poslanecký mandát (zatím) nesložil

Bémovi totiž přerostly problémy přes hlavu a sám už nejspíš nepočítá s tím, že by se ve vrcholné politice ještě dokázal udržet. I v dopise spolustraníkům přiznal, že plánuje odchod do politického důchodu.

"Ale mohu tak učinit až v čase, kdy kauza pořízení, úniku, prodeje a následného zveřejnění odposlechů bude uzavřena. A také vyšetřena, a to i na můj účet," uvedl exprimátor Bém, pobývající toho času v zahraničí. 

osinek ( 29. března 2012 09:37 )

Nečas a Klaus by měli ODSTOUPIT!!! Tehdejší premiér Topolánek, 1.místopředseda vlády Nečas, ministr vnitra IČKO-LANGER a prezident Klaus dostávali zprávy BIS, včetně telefonických odposlechů, o ŘÁDĚNÍ odéesáckých kmotrů a části vedení ODS (Bém, Bendl, Řebíček..). Nečas a Klaus měli požádat podat policii o okamžité prošetření těchto zpráv BIS resp. měli podat trestní oznámení na ty gaunery, kteří dojili "státní kasu" a rovněž pokladnu Prahy! Jelikož Nečas a Klaus tehdy "MLČELI", měla by policie zahájit vyšetřování Nečase A Klause, že tolerovali zlodějiny odéesáckých kmotrů a některých členů vedení ODS! Copak Nečas a Klaus nic nevěděli o řádění odéesáckých kmotrů v Praze ale i jinde v Česku? Vždyť si o zlodějinách odésáckých kmotrů a politiků ODS, kteří šli kmotrům na ruku cvrlikali i vrabci na střeše!

frantapolitik ( 28. března 2012 10:03 )

Bobino ty jsi na velkém omylu. Tuhletu sebranku z ODS nikdo nikam nedostane. Ti budou krást a lhát, dokud je zase 150 000 na náměstí v Praze nevyžene. A to se nestane. Náš 4eský a Moravský národ je zbabělý. Nechá na sobě klidně štípat dříví. ODS je zločinecká organizace. A nejhorší na tom je, že jim obrovská spousta lidí věří a modlí se k nim. Jo co si lidi v roce 89 na náměstích vycinkali klíčema to mají. Dobře nám tak. Držme hubu a krok.

bobina ( 28. března 2012 09:22 )

Tak jako se budují útulky pro psy,tak bych vybudovala někde na sibiři nebo ve stepích útulky pro politické odloženinky a ani bych je nenutila aby za to platili nájem! Nechala bych je tam žít v oplocené reservaci,nechala bych je tam i s těma jejich nasyslenýma milionama a ať si tam udělají samosprávu a praktikují na sobě ty své úsporné opatřeníčka! Určitě se jim to bude zamlouvat,nikdo je nebude rušit,budou se mít jen sami pro sebe! A nám by se tím pádem ulevilo! Takové obrovské detenční zařízení pro politiky,aby se naučili pořádnému životu!

jana999 ( 28. března 2012 09:01 )

tak si myslím, že nastal jiný čas, prostě politická elita by měla být odposlouchávaná vřejně, v době digitalizace není problém na jeden kanál dát všechno, co se týká politiky a veřejných zakázek do tv nebo na internet a měli by všichni občani mít možnost, tyto kanály zkouknout a kontrolovat, žádná tajná hlasování, člověk si má za svým stát a tak mu nebude dělat problém, že ostatní budou vědět koho volil. Tydle všechny obálkové metody a tajná hlasování napomáhají jen ke kriminalitě a zlodějnám

rudyptak48 ( 27. března 2012 20:26 )

Béme, zmiz navždy. Už stejně páchneme jako Odporná Domácí Stoka. Co si počneme, když se těm hloupým voličům konečně otevřou oči? Až zjistí, že je zde už všechno rozkradeno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa