Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Janoušek dostal dárek od magistrátu: 5 milionů korun pro firmu

Autor: ČTK, Kjos - 
4. dubna 2012
07:33

Pět milionů korun. Přesně tolik poslal v roce 2009 pražský magistrát jako dárek firmě napojené na kmotra Romana Janouška. Radnici v té době vedl Pavel Bém.

Firma Bigboard a jí vlastněná společnost BigMedia, které jsou spojeny s lobbistou Romanem Janouškem, dostaly v roce 2009 od pražského magistrátu dohromady pět milionů korun. Peníze byly určeny na reklamní projekty. Nelze však dohledat, jak tyto projekty dopadly. Informuje o tom Mladá fronta Dnes (MfD).

Radnici v roce 2009 vedl Pavel Bém. Nedávno zveřejněné odposlechy telefonátů mezi ním a Janouškem naznačují lobbistův výrazný vliv na dění na magistrátu.

Peníze radnice rozdávala z programu Partnerství. Nejštědřejší byla před třemi lety právě k firmě BigBoard. Její jednatel Richard Fuxa figuruje také ve firmě Tardus, jež dříve ovládal Janoušek.

Zhruba pět milionů korun mělo sloužit k propagaci Prahy na 200 světelných vitrínách, 60 billbordech a tramvajích v Bratislavě. Radnice však nyní nemůže dohledat, jak celý projekt dopadl. Podle Béma nikdy z programu Partnerství žádná Janouškova firma peníze nezískala.

"Hlavní město Praha uzavíralo ročně stovky partnerství v nejrůznějších oblastech. Nemohu si pamatovat příslušné smlouvy, navíc jsem za to nebyl věcně odpovědný," sdělil exprimátor. Smlouvy podepsal tehdejší radní pro kulturu Milan Richter (ODS).

"Můj podpis tam pravděpodobně je, a to pouze na základě rozhodnutí výboru a z pověření rady," sdělil Richter .

Případ Roman Janoušek - vše o lobbostovi a podnikateli čtěte na www.blesk.cz/lide/roman-janousek

kung-fu-jane ( 4. dubna 2012 18:56 )

Za každý milión by měl jít ten šašek Bém na rok do vězení. Když se k tomu připočítá další rozkrádání, kterého se dopustil, tak by mohl jít nejméně na 20 let za mříže. Zbytek bych mu odpustila s tím, že dluh bude splácet do konce svého života. A tak bych postupovala směrem nahoru.... Příští vláda by si takové propojení s mafií určitě rozmyslela. A hlavně bych nejdříve zvolila nového prezidenta, aby těm odsouzeným lumpům hned nedal milost.....

vagen ( 4. dubna 2012 18:36 )

drsna realita dnesni kmotrovske republiky

vagen ( 4. dubna 2012 18:35 )

kdyby jen kurnikem

vagen ( 4. dubna 2012 18:34 )

souhlas

komin ( 4. dubna 2012 18:21 )

uz ho davno mel dostat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa