Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívku připravila masožravá bakterie o nohu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, Monika Plachá - 
18. května 2012
19:50

Nešťastný úraz na lanovce nedaleko Antlanty stál čtyřiadvacetiletou dívku mnoho. Do rány se jí totiž dostala masožrává bakterie, která Aimee Copeland napadla nohu. Amputace je nevyhnutelná.

Dívka se na výletě nedaleko Atlanty zranila na lanovce. Lékaři ji ránu ošetřili a zašili dvadvaceti stehy. Ačkoliv se zdálo, že vše bude v pořádku, Aimee se do rány dostala masožravá bakterie Aeromonas hydrophila, se kterou teď musí bojovat. Napadla jí svaly, orgány a tuk.

Lékařům se bohužel nepodařilo nohu zachránit a v ohrožení jsou další části těla, které se budou muset amputovat. Její prsty na rukou jsou totiž téměř odumřelé. " Vaše ruce byly poškozeny. Snažíme se je zachránit, jak jen to jde," řekli Aimee doktoři.

Naštěstí léčba v kyslíkové komoře zabrala a dívce museli amputovat pouze prsty. Lékaři tvrdí, že dívka vše zvládá bez slz. Nejsou si však jistí, jestli si amputace připouští.

barbucha3 ( 19. května 2012 19:29 )

Mě by zajímalo, když tady kolikrát čtu ty komentáře jak stále nadáváte na redaktory jak maj chyby nebo píšou kraviny, proč sem stále xhodíte a články si čtete?

ratikox ( 19. května 2012 17:06 )

Pekny clanek, ale neco mnohem zajimavejsiho je na www.cernacervena.cz Garantuju, ze budete radi, ze jste si to precetli cele.

ratikox ( 19. května 2012 17:06 )

Pekny clanek, ale neco mnohem zajimavejsiho je na www.cernacervena.cz Garantuju, ze budete radi, ze jste si to precetli cele.

lipno ( 19. května 2012 10:57 )

Děláš, jako bys neznal inteligenci "redaktorů" PLESKu! Neumí nic jiného, než krást nápady jiných a hrubice!

zuzana1234 ( 19. května 2012 10:20 )

Okamzite vyhodte ty lidi z redakce, co neumi anglicky! Pisete uplne nesmysly! Clanek nema hlavu ani patu ale hlavne postrada PRAVDIVE udaje!!!! Prave jsem precetla anglicke clanky o Aimee C. a je to jak cist o 2 rozdilnych pripadech.

Zobrazit celou diskusi