Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ohnivé peklo: Chovanec podpálil v noci ústav

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: lac, mivrk - 
5. května 2012
17:35

Noc z pátku na sobotu se proměnila v ohnivé peklo pro obyvatele Ústavu sociální péče v Čelakovského ulici v Krásné Lípě. Hodinu a půl po půlnoci tam vypukl požár. Ve druhém patře objektu, kde spaly dvě desítky většinou mentálně postižených klientů. Personálu se podařilo všechny vyvést do jiné budovy ještě před příjezdem hasičů. 

K požáru dorazilo sedm cisternových vozů a jeden automobilový žebřík. Na místo sjely i sanity. Jedné pečovatelce se udělalo nevolno z nadýchání kouře. Zdravotní personál rychlé záchranné služby na místě ošetřil celkem tři osoby z personálu a jednoho klienta ústavu. Toho sanita odvezla na pozorování.

Hasiči po příjezdu vypnuli plyn a elektřinu a s mohutným požárem pak bojovali skoro tři hodiny. Plameny přesto stačily napáchat škodu za pět miliónů korun. Hrozilo, že oheň přeskočí i na střechy okolních budov areálu a škoda bude mnohonásobně vyšší. "Uchráněny byly hodnoty ve výši dvanácti miliónů korun," řekl Lukáš Marvan, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

V průběhu soboty se na místo dostavil policejní psovod se psem na ohledání místa události a vyšetření příčiny požáru. „Příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm jedním klientem,“ dodal mluvčí hasičů.

 

 

 

domina123 ( 7. května 2012 08:40 )

Proč píšete lži? Jaký chovanec a ústav? Vy jste ústav. Toto je DZR ,,Dům se Zvláštním Režimem'' a ne ústav a jsou tam uživatelé a ne chovanci.Jsou to lidi jako vy,tak proč o nich takhle píšete?

Zobrazit celou diskusi