Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martina (17) přežila pád ze 7. patra, pak zachránila podřezanou kamarádku

Autor: Helena Lacinová - 
24. dubna 2012
06:34

VIDEO: Těžký život má Martina K. (17) z Mostu. Loni přežila pád ze 7. patra paneláku. Policisté skok označili jako pokus o sebevraždu. Martina dodnes tvrdí, že byla vyhozena. Aby toho nebylo málo, dívka nyní byla svědkem skutečného pokusu o sebevraždu. Sebrala ale všechny síly a nešťastnici zachránila.

Martina po pádu skončila na vozíku. Díky své velké vůli už z něho vstala a chodí o berlích. Od smutné události uplynulo už několik měsíců a na Martinu se stále lepí problémy. Velkým šokem pro ni byl pokus o sebevraždu její spolubydlící v lázních, dívka si tu podřezala žíly.

„Asi třetí den po nástupu do lázní mě spolubydlící Tereza probudila, že si podřezala žíly. Vzala si na to dokonce můj depilační strojek. Přivolala jsem jí ihned pomoc. Druhý den jsem pak opustila léčebnu,“ popsala hroznou událost Martina s tím, že několik následujících dní kvůli tomu proplakala.

„Já problémy snad přitahuji,“ povzdychla si.

Video  Jak se cítí Martina po operaci  - Helena Lacinová
Video se připravuje ...

Závažnější zkouškou nyní pro ni bude další operace pravé nohy. Po lázeňské rehabilitaci získala jistější chůzi, ale lékaři zjistili, že má příliš stažené svaly na chodidle a byla by vhodná reoperace. To znamená návrat zase na začátek nácviku chůze. To vše je ale Martina odhodlaná absolvovat.

„Chtěla bych, aby se na ni podíval specialista z nějakého vyššího pracoviště, alespoň pro konzultaci,“ přeje si Martinčina matka Lenka (44). „Martinka už by si zasloužila, aby šlo vše kupředu, aby se jí život zase obrátil k lepšímu,“ dodala matka.