Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Martina po pádu z balkonu: Byla poprvé ve škole

Autor: lac - 
21. ledna 2012
07:23

Dva šťastnější dny prožila Martina K. (17) z Mostu. Se spolužáky se zúčastnila vyučování ve třídě, kde od záhadného pádu z balkonu expřítele Jakuba (20) nebyla. Jednak proto, aby si zkusila, jak dlouho vydrží sedět v lavici po mnohačetných operacích prodělaných kvůli zraněním z pádu z výšky 25 metrů. A také, aby se se spolužáky viděla a přišla na jiné myšlenky.

Mnoho z nich je i jejími mimoškolními kamarády a velkou oporou. „Martinka je moje zlatíčko. Na lavici mívám i její fotku, když tu není,“ řekla Nikol Šatalíková (17) a dodala, že se o kamarádku stará ráda. Džentlmensky se choval Kája Zavadil (18). „Jsme rádi, že je tady. To je, jako by k nám sestoupila hvězda,“ vtipkoval mladík a ujišťoval, že Martině bude pomáhat, až zase v září nastoupí do školy.

K lítosti všech do nižší třídy, protože střední školu musela přerušit. S novým kolektivem však bude v jiné budově, která je bezbariérová. „Martinu obdivuji za její úsilí, jak se s tím vším pere. Škola jí vyjde maximálně vstříc,“ ubezpečoval Blesk zástupce ředitele Marek Dvořák. Martina, ač už zkouší chodit o berlích, invalidní vozík ovšem stále používá. Brzy nastoupí na dlouhodobou rehabilitaci do lázní, aby ho mohla odložit.

V současné době Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem přezkoumává postup mosteckých kriminalistů, zda nebyli podjatí a nepochybili, když případ stále vedou jako sebevraždu

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání