Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Borci z Brna: Zbili prodavače a rozmlátili výlohu. Kvůli roztržené pětistovce

Autor: Gabriela Peringerová - 
19. dubna 2012
14:30

Kvůli obyčejné pětisetkorunové bankovce, kterou prodavač nechtěl od dvou mladíků přijmout, protože byla přetržená, mu zdemolovali obchod, rozmlátili skleněnou výlohu a zbili ho. Teď po nich pátrá policie.

Dva mladíci se v obchodě v centru Brna stavili pravděpodobně po prohýřené noci z pátku na sobotu. Nad ránem si chtěli koupit energetické nápoje. A jeden z nich vytáhl z kapsy pomačkanou a potrhanou pětistovku.

„Událost se odehrála 11. února v šest hodin ráno. Pachatelé byli zřejmě pod vlivem alkoholu a celou situaci se rozhodli řešit po svém. Do prodejny se opakovaně vraceli a rozhazovali po podlaze vystavené zboží. Kromě toho poškodili skleněnou výplň dveří,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Po svém řádění utekli oba výtečníci k Moravskému náměstí. Policii se ale podařilo získat video z celé události, vše totiž zaznamenaly průmyslové kamery. „Přivítáme, když se nám lidé, kteří výtržníky poznají, ozvou na linku 158,“ dodal Šváb.

Podle něj mladíkům hrozí obvinění z poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví.

gogo ( 19. dubna 2012 18:11 )

Borci ??? To již se změnil i význam tohoto slova ??? Původně znamenal totiž kladné, uznalé hodnocení člověk, který podal mimořádný výkon. Na př. sportovec... Na Strahově dokonce bývávala "brána borců"....Pokud tyto odsouzeníhodné darebáky Blesk ale tímto chválí, pak je to něco jiného...

diskutujici ( 19. dubna 2012 18:01 )

Nechapu jednu vec. Od 11.2. uplynuly vice jak 2 mesice. Kdybych necemu byl pritomen, myslite, ze za 2 mesice by si clovek vzpomenul? A takovych pripadu je vic.

hugu ( 19. dubna 2012 15:32 )

Pod pojmem borec si představuji něco úplně jiného,tohle jsou obyčejná hovada a to vlastně křivdím skotu.

Zobrazit celou diskusi