Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak kmotr Janoušek studoval: Diplomku prý zničily povodně

Autor: Sandra Apostolidisová - 
30. března 2012
11:31

Je bezcharakterní, ale zřejmě také pořádně chytrý. Obě tyto vlastnosti totiž musel kmotr Roman Janoušek (43) využít, aby se dostal k tomu, co má – tedy k nadvládě nad Prahou i "špinavým" milionům. Jaký byl ale Janoušek, který se pyšní titulem JUDr. před jménem, student?

„Gymnáziem prolezl s odřenýma ušima, jeho doktorský titul je pro mě záhadou,“ řekl Blesk.cz jeho bývalý spolužák. Chtěli jsme si proto na Janouškovo studium posvítit…

Na vysvědčení míval čtyřky, maturitu dostal spíše za účast. Na studium práv určitě neměl a ani se na ně nechystal,“ popsal Blesk.cz muž, který si z pochopitelných důvodů nepřeje být jmenován. Na Gymnázium Ohradní v pražské Michli přestoupil Janoušek až ve druhém ročníku. „Říkalo se, že k nám propadl, ale to nikdy nikdo nepotvrdil,“ líčil Janouškův spolužák dál. Podle jeho studijních výsledků asi tehdy málokdo tušil, že v "sígrovi" z céčka se skrývá budoucí nejmocnější muž Prahy.

Byl výraznou postavou třídy, frajer, ale holky na něj moc nebraly. Nikdo mu neřekl jinak, než Janouch,“ řekl Blesku zdroj. S přibývajícími roky a miliony na účtu ale evidentně přišel i zájem něžného pohlaví. "Janouch" se tak dnes po svém boku chlubí sexy manželkou Simonou (37).

„Učitelé z něho byli zoufalí. Vždy spíš vymýšlel, jak co opsat a obejít,“ dodal spolužák. Největší problémy prý dělala Janouškovi na střední škole matematika. „O to víc je překvapivé, že si dnes dokáže spočítat, co mu jak vydělá,“ dodal trefně.

Přesto všechno Janoušek vystudoval jednu z nejnáročnějších fakult – práva na Karlově univerzitě, odkud si v roce 2003 odnesl titul JUDr.

Janouškova diplomová práce ovšem v archivu není. Údajně byla zničena během povodní roku 2002.

Případ Roman Janoušek - vše o lobbostovi a podnikateli čtěte na www.blesk.cz/lide/roman-janousek

zett ( 31. března 2012 12:12 )

Právnická fakulta UK není tak čistá, jak se dělá, takových zmetků odchovala víc, snad na ně taky jednou dojde...

keep.smiling ( 31. března 2012 00:50 )

a po našem smutku by měl přijít pořádný vztek! a začít něco dělat...pro změnu jít cinkat něčím o dost těžším...

keep.smiling ( 31. března 2012 00:48 )

keep.smiling ( 31. března 2012 00:48 )

pravděpodobně jich bude hodně, vždyť oni se neštítí vůbec ničeho...

keep.smiling ( 31. března 2012 00:46 )

a nemusí se pak svazovat - ale všichni máme ještě i kopii doma!!

Zobrazit celou diskusi