Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na výletě s učitelkou se pod dětmi propadl led

Autor: Slávka Červená - 
20. března 2012
12:44

Jarní vycházka třeťáků ZŠ ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se včera proměnila v drama o život. Tři školáci (9) odběhli na zamrzlý rybník a skončili v ledové vodě. Jeden vylezl sám, dva vytáhli až hasiči.

 

Chlapci byli podchlazeni. Záchranka je odvezla do nemocnice, kde zůstali na pozorování. „Naštěstí zřejmě neutrpěli žádnou újmu na draví. Jak jsem si ověřili, paní učitelka dětem důrazně zakázala, aby na led nechodili. Okolnosti budeme ještě prověřovat, ale s největší pravděpodobností stíhána nebude,“ uvedla mluvčí policie Lenka Javorková.

Jak už to bývá, zákaz nezákaz, tři nezbedové naučnou stezku opustili a odběhli k rybníku. Když byli asi 20 metrů od břehu, slabý led se s nimi prolomil. Učitelka se jim vydala na pomoc. Led však začal praskat i pod ní, proto se vrátila a ihned volala tísňovou linku. Než přijeli hasiči, kteří mají sídlo pouhých 100 metřů od rybníku, jeden z chlapců vylezl sám z vody a po ledě se dostal na břeh. Další dvě děti byly v otvoru probořeného ledu.

„Rozhodující byla každá minuta. Nebyl čas na přípravu člunu nebo složitějších technických pomůcek. Velitel zásahu rozhodl o použití házecího lana. Na něm bylo postupně vytaženo jedno a následně i druhé dítě,“ informoval mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Záchranáři dětem sundali mokré oblečení a v sanitních vozech jim poskytli další péči a ošetření.

terkatreperka ( 20. března 2012 13:44 )

Za ty prachy, co bere, je přece nebude ještě hlídat!!!

krat5 ( 20. března 2012 13:32 )

Parchanti jedni, nasekat jim na ***...chudák učitelka, děcka jak z divokejch vajec...já být pedagogem, tak s nima nejdu ani před školu...americká výchova, která se tu začíná u děcek prosazovat¨, nese už své ovoce

Zobrazit celou diskusi