Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zachránila děti před tornádem, sama přišla o nohy

Autor: INT, evak - 
9. března 2012
14:39

Když se minulý pátek americkým státem Indiana hnalo zuřivé tornádo, Stephanie Decker (38) byla v tu dobu se svými dvěma dětmi doma sama. Zavřela je do sklepa a zakryla je vlastním tělem. Když větrná smršť pominula, jejich dům byl v troskách. Děti s matkou přežily, ta ale byla vážně zraněna. Její nohy byly takřka odděleny od těla

Jak deprimující muselo pro matku být, když slyšela své děti, které křičely: „Mami, my nechceme umřít.“ A tak dala dceři Reese (5) a synovi Dominicovi (8) slib, že to všichni společně zvládnou. „Všechno mi padalo na záda. Nábytek, trámy, polštáře, ale já své děti držela v náruči ve sklepě,“ řekla Stephanie pro televizi NBC.

Děti přežily útok tornáda, který trval čtyři vteřiny, jen s několika škrábanci. Matka na tom byla ale mnohem hůř. „Když bylo po všem, zjistila jsem, že mám obě nohy prakticky odděleny od těla. Jen jsem zavolala manželovi, že ho miluju. Byla jsem tam uvězněná. Modlila jsem se, abych to přežila. Nechtěla jsem, aby děti vyrůstaly bez mámy,“ vyprávěla dál.

V louisvillské nemocnici, kde se Stephanie momentálně zotavuje, přišla o část nohy nad kolenem a druhou jí museli amputovat nad kotníkem. Měla také sedm zlomených žeber. Její manžel děkoval bohu, že rodina katastrofu přežila. V té době byl na služební cestě. „Náš dům spadl za čtyři vteřiny. Muselo to být strašné,“ uvedl.

Katastrofa, která v pátek zachvátila jih a středovýchod USA, si vyžádala nejméně 39 obětí a tři stovky zraněných. Mnoho lidí ztratilo domovy, ti »šťastnější « přišli dočasně o přísun pitné vody a elektřiny.

honzina ( 9. března 2012 18:50 )

hustik ( 9. března 2012 15:51 )

Vzdávám hold té milující matce.

sores ( 9. března 2012 14:44 )

 Není větší lásky na světě nežli ta mateřská,milující matka bez rozmyšlení obětuje svůj život za život svých dětí.

Zobrazit celou diskusi