Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za počmárané plakáty ho do kriminálu poslala manželka Langera

Autor: Pavel Ryšlink, Kjos - 
14. února 2012
17:01

Svůj názor na velké české politické strany vyjádřil svérázným způsobem řidič olomouckého autobusu Roman Smetana (30). Za to, že pomaloval jejich předvolební plakáty, se nyní stane novodobým vězněm svědomí. Soudkyně Markéta Langerová, manželka exministra Ivana Langera, ho poslala na sto dní do kriminálu.

Smetana před volbami v roce 2010 "vylepšil" nejméně třicet plakátů ODS, ČSSD a KDU-ČSL. Kromě třeba malování tykadel na obličeje kandidátů na plakáty také připisoval slogany, v nichž politiky označoval za příslušnice nejstaršího řemesla, lháře, korupčníky a zloděje. V té době byl Ivan Langer šéfem volební kampaně strany a lídr místní kandidátky. K soudu se případ dostal poté, co Smetanu udal jeden z kolegů.

Soudkyně Markéta Langerová uznala Smetanu vinným a vyměřila mu sto hodin veřejně prospěšných prací. Když je odmítl vykonat, změnila mu nyní trest na sto dní vězení.

„Odmítám vykonat uložený trest obecně prospěšných prací, stejně tak odmítám, aby mi byl přeměněn na odnětí svobody. Jsem přesvědčen, že slušní a poctiví lidé do vězení nepatří,“ prohlásil Smetana. Do vězení dobrovolně nastoupit nehodlá. „Bude na mě muset vydat zatykač a nechat mě zadržet,“ uvedl na adresu soudkyně. Svého činu prý nelituje.

„Vím, kdo je váš manžel. Je to jeden z největších gaunerů v ODS i v celé české politice. Přesto vás osobně nepovažuji za podjatou,“ řekl při jednání soudkyni. Také Langerova žena jakoukoliv možnost podjatosti odmítla. „Ve mě případ opravdu nevyvolává žádné emoce. Postavila jsem se k němu jako profesionál, jako nestranný soudce,“ prohlásila Langerová v průběhu procesu.

msml20 ( 21. února 2012 13:31 )

Naprostý souhlas, ti by se museli propadnout rovnou do pekla. To hlava nebere co si tady někteří co mají moc dovolují. A tykadýlka byla moc pěkná.

va45 ( 20. února 2012 01:22 )

Za záslužnou práci a uměleckou činnost bych chlapíkovi dal metál.Tykadýlka všem slušela a byla opravdu pěkná.To by se mělo ocenit a né posílat do kriminálu.Zvláště slušeli na té holé gebuly Langrovi.

zdan ( 19. února 2012 16:20 )

Na každou svini se vaří voda...

zdan ( 19. února 2012 16:19 )

Ne,on si ty lazně naordinoval sám........

zdan ( 19. února 2012 16:16 )

Hlavně toho íčka-píčka......

Zobrazit celou diskusi