Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Loupež pro pár stovek: Pomozte najít pachatele, kteří okradli důchodce

Autor: Slávka Červená - 
14. února 2012
16:58

Na uplynulý víkend do smrti nezapomenou manželé (65, 67) z Uherskohradišťska. V sobotu je na chalupě na moravsko-slovenském pomezí přepadli dva neznámí lupiči. Spoutali je a pod pohrůžkou zmrzačení pistolí požadovali peníze.

V sobotu večer někdo na manžele zazvonil. Když přišel senior šel otevřít, v ten moment ho dvojice vtlačila dovnitř. Když se jeho manželka přišla podívat, kdo je navštívil, vmanévrovali ji do obýváku. Pro dvojici začaly chvíle hrůzy.

„Panu domácímu jeden z lupičů zapáčil ruce dozadu, nasadil mu pouta a shodil na zem. Tam mu přiložil ke spánku pistoli a řval, že chce peníze,“ informoval mluvčí policie Aleš Mergental. Senior vysvětloval, že jsou důchodci a na chalupě žádné peníze nemají. Lupiči to šli zkusit i na ženu. Přiložili jí pistoli ke kolenu.

Řekni, kde máte  peníze, jinak je z tebe mrzák,“ křičel nezvaný host. Druhý seniorku lepicí páskou připoutal k noze stolu a přelepil ústa. „Společně pak muži přehodili přes hlavu deku, omotali páskou a zamkli ho v koupelně. Když vše prohledali, manžele v domě zamkli a zmizeli. Vzali dva mobily, tři tisíce korun a drobné šperky,“ dodal Mergental. Ženě se posléze podařilo uvolnit lepící pásku. Manželovi sundala deku z obličeje, oknem se dostala ven a od sousedů přivolala pomoc.

Policie žádá o pomoc případné svědky. Pachatelé měli osobní vůz stříbrné barvy zaparkovaný před budovou bývalé pohraniční policie. Oba byli ve věku okolo 30 let a hovořili česky.

Oba měli na hlavě pletené čepice. Jeden z padouchů byl oblečen do tmavého sportovního oblečení se dvěma světlými svislými pruhy. Jeho komplic, vysoký asi 170 cm měl šedou sportovní bundu. Policie pátrá i po muži, kterého zachytila kamera na čerpací stanici ve Starém Hrozenkově okolo 19. hodiny. „Mohl by přinést cenné informace, které by mohly přispět k objasnění loupeže,“ vysvětlil mluvčí policie.

brekekesalami ( 14. února 2012 17:54 )

Tyhle policejní obrázky miluju. Tak vypadá asi tak 80% chlapů.

gevi ( 14. února 2012 17:30 )

Při zatýkání zastřelit. Oba.

Zobrazit celou diskusi