Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Pět novinářů za mřížemi: Podpláceli policisty

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, oj - 
11. února 2012
14:31

Britská policie dnes zadržela pět novinářů britského deníku The Sun. Vlastník listu, mediální magnát Rupert Murdoch, loni zrušil týdenník News of the World, kvůli aféře s odposlechy.

Zpráva o zadržení novinářů přišla krátce poté, co v jiném oznámení policie ohlásila zatčení osmi osob v souvislosti s uplácením policistů zástupci médií. Podle mediálního impéria News Corporation magnáta Ruperta Murdocha se uskutečnily domovní prohlídky u zadržených i prohlídky jejich kanceláří.

Mezi osmi zadrženými, o nichž informovala policie již dříve, je mimo jiné zaměstnankyně ministerstva obrany a příslušník ozbrojených sil. Vyšetřování korupce běží paralelně s policejním vyšetřováním nezákonných odposlechů, s jejichž pomocí již zrušený Murdochův bulvární list News od the World získával informace. Údajně přitom média uplácela policisty a další úředníky.

V rámci vyšetřování korupce už skončila ve vazbě více než desítka lidí, ale nikdo z nich zatím nebyl obviněn. Policie pokračuje ve shromažďování důkazů.

dfghjk ( 14. února 2012 13:52 )

já taky, ale dlouho to trvat nemůže, policajty a záchranku mají podmazaný stopro, to že se nějaký škrabal objeví s kamerou u policejní akce pár minut po jejím začátku, je jasný důkaz

gogo ( 11. února 2012 15:40 )

Už jsem se leknul že se to stalo u nás...

Zobrazit celou diskusi